Vágólapra másolva!
Rengeteg egészen kivételes teljesítményre volt példa a múlt héten, mind a hétközi kupameccseken, mind a hát végi bajnokikon, így ezúttal a bőség zavara okozott gondot az álomcsapat összeállításakor. A színvonalról mindent elmond, hogy a mesterhármast vágó Wayne Rooney, vagy a csodagólt szerző Thierry Henry sem tudta beverekedni magát a tizenegybe.
Antti Niemi (finn, Southampton FC): A Szentek nem szerepelnek valami fényesen a Premier League-ben, és a hét végén a Manchester City ellen sem játszottak valami jól, ám mégis sikerült pontot szereniük. Ez leginkább kapusuknak, Nieminek volt köszönhető, aki több parádés védést is bemutatott.
Noé Pamarot (francia, Tottenham Hotspur): A Tottenham várakozáson felül szerepel a Premier League-ben, és ez elsősorban a védelmének köszönhető, a Spurs ugyanis nyolc forduló alatt mindössze három gólt kapott. A legutóbbi találkozón az Everton ellen ráadásul egy hátvéd szerezte a csapat egyetlen, egyben három pontot érő találatát: a francia Pamarot-nak ez volt az első találata új együttesében.
John Terry (angol, Chelsea FC): A londoni együttes a múlt héten sem botlott, mind a Bajnokok Ligájában, mind a Premier League-ben nyerni tudott, és védekezése megint elsőrangú volt. A bajnokságban a csapat nyolc forduló alatt csupán egy gólt kapott, és a középhátvéd, Terry a BL-már a második gólját szerezte a Porto ellen.
Gareth Southgate (angol, Middlesbrough FC): A hét közben a Fenerbahcénak hatot rúgó Manchester a Middlesbrough-val már nem bírt, és a Boro pontot szerzett a Vörös Ördögök ellen, ami elsősorban remek védőjátékának volt gyümölcse. A csapatkapitány, Southgate remekül fogta össze a hátsó alakzatot, nem csak a MU, hanem a hét közben az UEFA-kupában a Baník Ostrava ellen is.
Marco Rose (német, FSV Mainz): Bódog Tamás együttese az előkelő ötödik helyen áll a német bajnokságban hét forduló után, vagyis alaposan felülmúlja a várakozásokat. A mainziak a hét végén Freiburgból hozták el a három pontot, és a győztes találatot a végig remekül futballozó balhátvéd, Rose az utolsó percben szerezte.
Fredrik Ljungberg (svéd, Arsenal FC): Az Ágyúsok a Bajnokok Ligájában csupán döntetlenre voltak képesek BL-ben a Rosenborg otthonában, de a hét végén a Charlton elleni bajnokin brillíroztak, és 4-0-ra diadalmaskodtak. Ljungberg talán kevésbé futballozott e két mérkőzésen, mint mondjuk Henry vagy Reyes, de rendkívül hasznosan játszott, arról nem is beszélve, hogy mind a két meccsen betalált.
Jadson (brazil, Atlético Paranaense): A maratoni hosszúságú brazil bajnokságban az elmúlt héten két fordulót is rendeztek, és a listavezető APR mindkét mérkőzését megnyerte, így továbbra is az élen áll. A hét végén az Atlético Mineiro 5-0-s legyőzéséből a középpályás Jadson egy mesterhármassal vette ki a részét.
Estebán Cambiasso (argentin, Internazionale): A milánói együttesnél a középpályán meglehetősen nagy a kínált, de Roberto Mancini mester a múlt héten mindkét találkozón a kezdők közé jelölte az argentin középpályást, aki nem is okozott csalódást. Az Anderlecht és a Roma elleni is remekül ellátta elsősorban védekező feladatát, és a rómaiaknak még gólt is fejelt.
Diogo Rincón (brazil, Dinamo Kijev): Kevesen gondolták volna, hogy a kijeviek két forduló után maximális pontszámmal vezetik majd csoportjukat a BL-ben, pedig ez a helyzet, köszönhetően a Leverkusen hazai legyőzésének. A meccs főhőse a bal oldali középpályása, Diogo Ricón volt, aki két gólja mellett a második két találat előkészítéséből is kivette a részét.
Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan): A rossonerók mindkét múlt heti mérkőzésüket 3-1-re nyerték meg, és ebben a legnagyobb része Sevcsenkónak volt. A támadó a BL-ben góllal és gólpasszal ünnepelte születésnapját a Celtic ellen, majd a hét végén már két gólt vágott, miközben a szokásos assziszt sem maradt el.
Roy Makaay (holland, Bayern München): A bajorok a BL-ben alapos verést mértek a szebb napokat is megélt Ajax Amsterdamra, és ebben éppen egy holland játékos volt a segítségükre. Makaay fantasztikusan futballozott az amszterdamiak ellen, mesterhármast vágott, és különösen az első gólja volt szépségdíjas.