Vágólapra másolva!
A Crystal Palace 2-0-ra verte a Fulhamet az angol bajnokság nyolcadik fordulójának utolsó mérkőzésen, ezzel Király Gábor és Torghelle Sándor csapata első győzelmét aratta az idényben. A magyar kapus végigvédte a találkozót, a csatár azonban nem játszott, csak a kispadról követte az eseményeket.

Erőteljesen kezdett a Palace, Johnson már a második percben helyzetbe került, de Van der Sart találta telibe. Az ötödik percben aztán ismét Johnson volt a főszereplő, no és Ian Pearce, a Fulham védője, akinek rövid hazaadására lecsapott volna a hazaiak csatára, ha a hátvéd el nem gázolja. Pearce mutatványával valószínűleg góltól mentette meg csapatát, a piros lapot azonban nem úszta meg, így hamar emberhátrányba kerültek a vendégek.

Próbálkoztak a piros-kékek, de az irányzékkal gond volt, Rihilahti, Johnson és Hughes is eltékozolta a lehetőségét. A másik oldalon Királynak egyszer kellett védenie, Malbranque távoli löketét hárította a válogatott kapus. A szünet után is egyből támadásba lendült a Crystal Palace, és az 53. percben meg is született a vezető gól, Rihilahti volt az előkészítő, Johnson pedig a befejező, a fiatal csatár Van der Sar lábai között talált a kapuba.

A finn középpályás negyedórával a gólpassz után maga is beköszönt, Routledge szögleténél mindenkit túlugrott, és szépen bólintott a hálóba. A végén még Johnson tűnt el gyanúsan a 16-oson belül, de nem lett belőle büntető, majd Király védte kétszer is Boa Morte lövését, míg a másik oldalon Kaviedes a kapufát, Johnson pedig a reklámtáblákat találta el nagy ziccerben. Most még ez is belefért, a Crystal Palace 2-0-ra győzött, és ezzel megszerezte első győzelmét az idényben.

Premier League, 8. forduló:
Crystal Palace - Fulham 2-0 (0-0)
London, Selhurst Park, 21 825 néző
v.: M. Riley
Crystal Palace: Király - Boyce, Popovic, Hall (Sorondo 45), Granville, Watson, Routledge (Lakisz 72), Riihilahti (Kaviedes 74), Hughes, Kolkka, Johnson.
Fulham: Van der Sar - Volz, Pearce, Knight, Green, Malbranque, McKinlay, Pembridge, Boa Morte, McBride (John 62), Radzinski (Goma 9), Goma (Bocanegra 62).
gól: Johnson (53.), Rihilahti (69.)
kiállítva: Pearce (5., Fulham)