Vágólapra másolva!
Mivel Horvátországban és Svédországban is vereséget szenvedett az U21-es válogatott, egyre nehezebbnek tűnik a továbbjutás az Európa-bajnoki selejtezőcsoportból. Róth Antal, a magyar csapat szövetségi edzője azonban bízik a sikerben, hiszen mint elmondta, a keretben sikerre éhes fiatalok szerepelnek, ráadásul a legfőbb riválisokkal hazai pályán még nem játszottak a mieink.

- Noha a nyáron teljesen új csapatot kellett építenie, eddig a selejtezőbeli két vereség ellenére meglepően ügyesen futballozott a csapata. Számított erre?
- Inkább csak reménykedtem. Sajnos sérülések és eltiltások miatt eddig még egyszer sem sikerült az általam legjobbnak ítélt csapatot pályára küldeni, ám remélem, a jövőben azért erre is lesz lehetőségem. Egy csapat életében a védelem kialakítása alapvetően fontos, nálunk azonban még érződik az összeszokottság hiánya a hátsó alakzatban. Ezen a téren tehát mindenképpen előre kell lépnünk.

- Az eredményt tartja fontosabbnak, netán azt, hogy minél több játékost adjon az U21-es csapat az A válogatottnak?
- Mindkettő nagyon fontos, hiszen kizárólag élesben, tétmeccseken fejlődhetnek a játékosok, ezért minden fellépésen a győzelemre kell törekedniük. Ugyanakkor bennünket is örömmel tölt el, hogy már két játékost is adhattunk a nagyválogatottnak Huszti Szabolcs és Juhász Roland személyében. A legutóbbi kerethirdetéskor aztán az Újpesti fiatal csatára, Feczesin Róbert is meghívót kapott Lothar Matthäustól.

- A horvátországi és a svédországi vereség után lát még esélyt a továbbjutásra?
- Igen, látok. Igaz, ehhez novemberben Máltán feltétlenül győznünk kell, minden más eredmény a kora búcsút vetítené előre. A keretben ambiciózus fiatalok szerepelnek, akik képesek a továbbjutás kivívására, s ne felejtsük el, legfőbb riválisainkat is fogadjuk még idehaza.

Bánki József

A hajrában kapott ki U21-es csapatunk/sport/magyarfoci/20041008titkolodzo.html?pIdx=2