Vágólapra másolva!
Sepp Maiernek, a német válogatott volt kapusedzőjének, akinek egy héttel ezelőtt tették ki a szűrét, új állást ajánlanak: a jövőben a magyar nemzeti csapat hálóőreit kellene formába hoznia - írja Bild című német bulvárlap.

Az újságnak Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott úgy, hogy kapusedzőként alkalmazná Magyarországon Maiert, akit "minden gyerek ismer, abszolút népszerű. Értékes tanácsokat adhat edzőinknek és kapusainknak". Maier késznek mondotta magát arra, hogy segítsen a magyaroknak és honfitársának.

A Bayern München és a német válogatott egykori legendás kapuőrének azért kellett távoznia, mert a nemzeti csapatnál a kapusok - Oliver Kahn, Jens Lehmann, Timo Hildebrand - közötti komoly rivalizálásban egyértelműen a Bayern jelenlegi játékosával, Kahnnal rokonszenvezett, ezt pedig az új szakvezetés, Jürgen Klinsmann szövetségi kapitánnyal az élen nem nézte jó szemmel.

Matthäus úgy véli nagy veszteség a német futballnak Maier távozása, mert nem csak a jó hangulat hiányzik majd a szövetségből, amelyről ő gondoskodott, de maga Maier is, hisz a "világ legjobb kapusa" volt, s másokból, Kahnból, Illgnerből is világelsőt csinált.

Ganczer Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke elmondta, valóban lezajlott egy beszélgetés Matthäus és Maier között, amely elsősorban elvi alapokon folyt, konkrétumok nem hangzottak el. A magyar válogatott szakvezetője úgy véli, amennyiben a német futballnak nincs szüksége egy ilyen szakemberre, akkor a magyarnak igen, és felvetette, hogy Maier segíthetne a magyarországi edzőképzésben, vagy akár a válogatottnak az edzőtáborok alatt. A korábbi hálóőr jelezte, nagyon szívesen, akár anyagi ellenszolgáltatás nélkül is vállalna feladatot Magyarországon.

A szövetségi kapitány ugyanakkor hangsúlyozta, Disztl Péternek, a nemzeti csapat kapusedzőjének munkájával maximálisan elégedett, ezért az ő helyét semmi sem fenyegeti.

Sepp Maier már nem kapusedző a német válogatottnál/sport/magyarfoci/20041010matthus.html?pIdx=5