Vágólapra másolva!
Adrian Mutu, a Chelsea román labdarúgója megbukott egy doppingvizsgálaton, s a The Sun című bulvárlap úgy tudja, kokainhasználatot mutatott ki a teszt.

Az angol játékos-szakszervezet képviselői megerősítették a híreszteléseket, ennek ellenére azt nem árulták el, hogy milyen jellegű tiltott szert találtak az Olaszországban "befutott" támadó szervezetében.

"Egyelőre nem árulhatunk el semmilyen konkrétumot az ügyben, hiszen meg kell várnunk a B próba eredményét, valamint a játékosra is hosszabb kihallgatás vár. Nem szeretnénk, ha mindenféle álhír napvilágot látna" - mondta Gordon Taylor elnök.

"Már beszéltem Adriannal, akit sokkolt a hír. Romániában azt mondják az emberek, hogy ez a Chelsea bosszúja a viselkedése miatt, de én nem hiszek ebben. A klubnak sem érdeke, hogy ilyen hír lásson napvilágot, hiszen éppen el szeretné adni Mutut, vagyis az üzletét veszélyeztetné, ha doppinggyanúba kevernék őt." - nyilatkozta korábban Victor Becali, a csatár ügynöke

Ha a hír beigazolódik és a B próba eredménye is pozitív lesz, a 25 éves, a Parmától tavaly 15,8 millió fontért szerződtetett futballista kétéves eltiltásra számíthat. A szigetországban legutóbb a Manchester Unitedben is megfordult Mark Bosnich szervezetében bukkantak kokain nyomaira, amikor már a Chelsea keretéhez tartozott. Az ausztrál hálóőrt akkor kilenc hónapra tiltották el.