Vágólapra másolva!
Továbbra sem csillapódnak a Mutu-ügy hullámai. A Chelsea kábítószerhasználaton kapott román csatára azt nyilatkozta a pénteki Daily Mirrornak, hogy korántsem a kokain rabja, és valójában potencianövelő szerekkel élt. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy a múlt héten hajszál híján megverte edzőjét, José Mourinhót.

A román csatár a múlt heti, Csehország elleni világbajnoki selejtezőn klubja tiltása ellen vett részt. Az emiatt kirobbant vitában - vallja be Mutu - annyira "felhúzta" magát, hogy kevés híján megütötte edzőjét, José Mourinhót, sőt, meg is fenyegette, hogyha eljön Romániába, ott könnyen pórul járhat.

"Teljesen elvesztettem a fejem, de most már semmi bajom nincs Mourinhóval. Borzasztóan viselkedtem." Mutu azzal is tisztában van, hogy a Chelsea, felfüggesztésének időtartama alatt, valószínűleg nem folyósítja heti 60 000 fontos bérét. A játékos azonban bízik abban, hogy Roman Abramovics klubtulajdonos nem fogja kirúgni őt, ha szép rendesen eljár a pszichiáterhez, afféle elvonókúra keretében. Mutu egyébként pénteken már részt is vett az első csoportterápiás foglalkozáson.

A labdarúgó szerint annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy kölcsönadják egy olasz klubnak. A Mourinhóval kirobbant vita előzménye az volt, hogy a szakvezető szerint térdsérülése volt a centernek, s emiatt pihennie kellett volna, nem lett volna szabad játszania a Csehország elleni vb-selejtezőn. Mutu azonban szembe szállt a menedzseri akarattal, játszott, ám emiatt - amikor visszatért Londonba - kétheti bérének összegére, azaz 120 ezer fontra büntették. Nos, ekkor szólalkozott össze Mutu Mourinhóval.

"Ilyenkor, a bajban mutatkozik meg, hogy kik az igazi barátaim. Mert szerencsére nem mindenki fordult ellenem. Például a válogatottbeli társaim sem, élen a csapatkapitánnyal, Cristian Chivuval"- így Mutu. "Azt akarom, hogy Adrian tudja: érte is küzdeni fogunk, és csak azért is kijutunk a 2006-os németországi világbajnokságra" - nyilatkozta Chivu.

Eközben a román televízió csütörtöki adásában Mutu azt mondta, hogy nem szedett kokaint, ezzel szemben potencianövelő szereken élt, és ezt mutatta ki a szúrópróbaszerű teszt. "Mókásnak tűnhet, de egy ilyen szerrel buktam meg" - nyilatkozta Mutu, aki számos híres - és hírhedt - modellel, ledér hölggyel is feltűnt az éjszakában.

Ugyanakkor az is tény, hogy Mutu korábban elismerte a kokainszedést, amint arra Gordon Taylor, az angol Hivatásos Labdarúgók Szövetségének elnöke is felhívta a figyelmet. "Csupán a szexuális teljesítményemet akartam növelni" - szögezte le most Mutu.

Ch. Gáll András