Vágólapra másolva!
Sokat változott a helyzet kedden a West Bromwich Albion és a Manchester United háza táján. Gera Zoltán csapatának vezetőedzőjét, Gary Megsont menesztette a WBA, miután a tréner kijelentette, jövőre nem marad a csapat élén. A MU-csatára, Ruud van Nistelrooy elfogadta az ellene felhozott vádat, így a holland csatárt három mérkőzésre is eltilthatja az FA.

A klubvezetőség azonnali hatállyal felmondott Gary Megsonnak, aki nem akarta meghosszabbítani szerződését, így legfeljebb jövő nyárig kívánta irányítani a Gera Zoltánt is foglalkoztató West Bromwich Albion labdarúgócsapatát.

"Semmiképpen sem írok alá új megállapodást" - szögezte le az együttest 2000 óta irányító szakember.

Megson másodszor vezette a WBA-t a Premier League-ben, elsőre nem sikerült a bennmaradás, igaz, ezután azonnal visszakerült a gárda. Most sem túl rózsás a helyzet, Geráék 10 mérkőzésen 8 pontot gyűjtöttek, ezzel a 16. helyen állnak a 20 csapatos élvonalban.

Ruud van Nistelrooy elfogadta az ellene felhozott "vádat", noha továbbra is azt állítja, hogy vasárnap nem szándékosan rúgta meg Ashley Cole-t a Manchester United-Arsenal szuperrangadón. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága a durva szabálytalanság miatt mindenesetre eljárást indított, s minimum három mérkőzésre szóló eltiltással sújtja a támadót.

"Vállalom a felelősséget és a valószínűsíthető eltiltást. De most is állítom, szó sincs arról, hogy szándékosan rúgtam volna meg Ashley Cole-t. Ugyanakkor az alkalmat kihasználva szeretnék elnézést kérni tőle a szabálytalanság miatt" - jelentette ki a 2-0-s hazai győzelemhez 11-esből szerzett góllal hozzájáruló s pályafutása első eltiltása elé néző holland klasszis.

Győzelmével a Manchester United megszakította az Arsenal angol csúcsot jelentő 49 bajnokin át tartó veretlenségi sorozatát. Az FA fegyelmi bizottsága csütörtökön tárgyal van Nistelrooy esetéről.

(MTI)