Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság nyolcadik fordulójában a bajnok Milan hazai pályán verte a sereghajtó Atalantát, a Lecce és az Inter parádés mérkőzésen 2-2-re végzett egymással, és elvesztette veretlenségét a Chievo, amely a Sampdoriától kapott ki Veronában. Érdekesség, hogy a genovai csapat mellett további négy gárda tudott nyerni idegenben.

Az Inter egyből támadólag lépett fel a Lecce otthonában, Van der Meyde még ziccert hibázott, ám a negyedik percben Cambiasso ment el a bal oldalon, beadását Martins remekül vette át, majd Adriano fejére tette a labdát, a brazil gólvágó pedig egy lépésről nem hibázott. A déliek rögtön válaszoltak volna, ám Fontana bravúrokkal őrizte meg az Inter előnyét, sőt a túloldalon a Cambiasso, Martins duó gurigázta ki a Lecce védelmét egy eladott labda után, és a nigériai csatár okosan emelt Sicignano fölött a hálóba.

Nem adta fel a sárga-piros alakulat és Bozsinov óriási gólt zúdított 22 méterről a milánóiak kapujába, majd a szünet után ismét az ifjú bolgár volt eredményes, miután Casetti nagy passza után éles szögből elpöckölt Fontana mellett. A folytatásban Adriano ezerszázalékos helyzetben a lelátó tetejére lőtte a játékszert, a Lecce pedig ugyan támadgatott, de hiányzott az átütőerő, így maradt a döntetlen.

A Milan kihasználta, hogy Lecce csak egy pontot szerzett, és bár az első félidőben még tartotta magát az Atalanta a San Siróban, a második játékrészben Tomasson, Kaladze és Serginho is bevette Taibi hálóját, így a bajnok feljött a második helyre.

Magára talált a Lazio, amely az idény megletetéscsapatát, a Messinát küldte haza egy 2-0-s zakóval. A másik szíciliai együttes is vereséget szenvedett, a Palermo attól a Livornótól kapott ki, amely épp a hétvégén szerezte meg első győzelmét a bajnokságban, és most Vidigal és Lucarelli révén fordítani tudott.

A Chievo elvesztette veretlenségét, a veronaiak ugyanis gól nélkül maradtak a Sampdoria ellen, a genovaiak ugyanakkor kétszer is sikeresen fejezték be akciójukat, és már az első félidőben kialakították a végeredményt. A Fiorentina, a Siena és az Udinese játékosai is vidáman utazhattak hazafelé, hiszen mindhárom egylet eredményes túrán van túl, a Reggina, a Brescia és a Bologna hívei ellenben csalódottan vehették tudomásul kedvenceik vereségét.

A Cagliari azért kiszolgálta a szurkolóit, a szárdok jól hajráztak a Parma ellen, a válogatottban is bemutatkozó Esposito a 85. percben döntötte el a találkozó sorsát, igaz a Parma több mint egy félidőt tíz emberrel játszott Paolo Cannavaro kiállítása miatt.

Lecce - Internazionale 2-2 (1-2)
gól:
Bozsinov (36., 48.), illetve Adriano (4.), Martins (33.)

Milan - Atalanta 3-0 (0-0)
gól:
Tomasson (53.), Kaladze (71.), Serginho (90.)

Bologna - Udinese 0-1 (0-0)
gól:
Fava (55.)

Brescia - Siena 0-1 (0-1)
gól:
Pecchia (18.)

Cagliari - Parma 2-1 (1-0)
gól:
Abeijon (45.), Esposito (85.), illetve Marchionni (63.)
kiállítva: P. Cannavaro (42., Parma)

Chievo - Sampdoria 0-2 (0-2)
gól:
Volpi (32.), Diana (36.)

Lazio - Messina 2-0 (1-0)
gól:
Manfredini (36.), Sousa (65.)

Palermo - Livorno 1-2 (1-1)
gól:
Mutarelli (5.), illetve Vidigal (37.), C. Lucarelli (61)

Reggina - Fiorentina 1-2 (0-0)
gól:
Paredes (59.), illetve Maresca (72.), Miccoli (88.)

Tottiék Capello ellen/sport/focivilag/20041026topliga.html?pIdx=1