Vágólapra másolva!
A Bolton hazai pályán győzött 2-1-re a Newcastle ellen a Premier Leauge vasárnapi mérkőzésén, és ezzel feljött a negyedik helyre.

A Szarkák a Shearer, Bellamy, Kluivert csatársorral kezdtek, ennek ellenére Jaaskelainen, a Bolton kapusa nem igazán volt foglalkoztatva. A másik oldalon Givennek lett volna munkája, de Diouf fejesénél tehetetlen volt, a szenegáli támadó 18 hónap után volt újra eredményes az angol bajnokságban.

Aztán váratlanul egalizált a Newcastle, Ambrose Speedet és Nolant is lerázta, majd elgurított Jaaskelainen mellett. A 70. percben visszavette a vezetést a Wanderers, Okocha adott középre és Davies a léc alá bombázott.

A hajrában Davies újabb gólt szerezhetett volna, ám kapufát lőtt, aztán Pedersen is eltékozolt egy lehetőséget, Laurent lapos löketénél pedig a Newcastle járt közel a gólhoz, ám újabb találat nem esett, így begyűjtötte a három pontot a Bolton, Graeme Souness pedig első vereségét szenvedte el a Szarkák edzőjeként.

A szombati Liverpool-Blackburn mérkőzésen szárkapocs- és sípcsonttörést szenvedő Djibril Cissé számára befejeződött az idény. A francia támadó akkor sérült meg, amikor James McEveley becsúszva szerelte, és vasárnap meg is műtötték.

Premier League, 11. forduló:
Bolton Wanderers - Newcastle United 2-1 (0-0)
gól:
Diouf (52.), Davies (70.), illetve Ambrose (57.)