Vágólapra másolva!
A múlt héten nem rendeztek fordulókat az európai kupákban, viszont Olaszországban és Németországban két játéknapra is sor került a bajnokságban, míg Spanyolországban az országos helyi kupában, Angliában pedig a ligakupában léptek pályára a csapatok. Álomcsapatunkba mindegyik topligából kerültek be játékosok, viszonylag egyenlő elosztásban.
Juan Carlos Castilla (spanyol, Gramenet): Az elmúlt hét talán legnagyobb meglepetése a Barcelona kiesése volt a Király-kupából. A katalánok a harmadosztályú Gramenet otthonában szenvedtek vereséget, köszönhetően nagy részben annak, hogy a kiscsapat kapusa, Castilla ihletett formában védett. A portás minden próbálkozást hárított, és minden bizonnyal élete legjobb teljesítményét produkálta.
Gerardo (spanyol, Málaga CF): A Málaga gárdája eddig nem szerepelt valami fényesen idegenben, ám a hét végén a Betis ellen végre sikerült pontot szereznie a csapatnak vendégként is. Az 1-1-es döntetlenre végződött találkozón az oly fontos gólt a jobbhátvéd Gerardo érte el, aki ráadásul végig remekül játszott.Leonardo José Talamonti (argentin, Lazio): A rómaiak új szerzeményének Serie A-s bemutatkozása remekül sikerült: első meccsén, a Messina ellen egyetlen gólt sem kapott az általa irányított Lazio-védelem, majd az Inter ellen az utolsó percekben pontot érő gólt fejelt. Ráadásul ezt követően az utolsó pillanatban becsúszva szerelte a gólhelyzetben lévő Recobát.Fabio Cannavaro (olasz, Juventus): A torinói együttes védelem egész egyszerűen feltörhetetlennek tűnik mostanság. A Zebrák a múlt héten a Roma és a Chievo ellen léptek pályára a Serie A-ban, és egyetlen gólt sem kaptak, köszönhetően kiválóan szuperáló hátsó alakzatuknak, amelyben ezúttal inkább Cannavaro villogott - jobban mondva szinte észrevehetetlenül, ám tökéletesen végezte dolgát.Jérome Mathieu (francia, Sochaux): A gyengébb szezonkezdet után a Sochaux együttese egyre feljebb kapaszkodik a tabellán Franciaországban: a gárda immár a hatodik helyen áll. A hét végén a Toulouse elleni találkozón a saját nevelésű balhátvédnek, Mathiue-nek sikerült feltörnie a vendégek védelmét egy jól sikerült fejessel, és a bekk az egész találkozón kiválóan futballozott.
Rory Delap (ír, Southampton FC): A Szentek drukkerei nem sok jóra számíthattak az Arsenal elleni bajnokin, hiszen a csapat ezt megelőzően négy mérkőzésen keresztül gólképtelen volt. Az együttesnek azonban sikerült pontot szerezne a Highburyben, köszönhetően a jobb oldali középpályásnak, Delapnek, aki az utolsó tíz percben kétszer is bevette a londoniak kapuját.Szergej Barbarez (bosnyák, Hamburger SV): A hamburgi gárda pár héttel ezelőtt még bukdácsolt, de amióta edzőcsere történt a klubnál, a csapat szárnyakat kapott. A múlt héten két meccsen négy pontot szerzett az együttes, és a Freiburg elleni hazai diadal hőse Barbarez volt, aki mesterhármast vágott, de a Werder elleni idegenbeli meccsen is jól futballozott.Enzo Maresca (olasz, Fiorentina): A firenzeieknek is jót tett az edzőcsere, elvégre a violák az új trénerrel a kispadon a múlt héten mindkét meccsüket megnyerték. A Reggina elleni idegenbeli összecsapáson Maresca betalált, de a Lecce hazai legázolása során is kiválóan játszott, és bár itt nem rúgott gólt, a mezőny egyik legjobbja volt.Martin Petrov (bolgár, VfL Wolfsburg): A Wolfsburg ugyan a Bayern München elleni rangadót elveszítette, de a Farkasoknak a következő fordulóban sikerült javítaniuk, és a Mainz elleni győzelemmel tovább növelték előnyüket a tabellán. A meccs hőse egyértelműen Petrov volt, aki nem akármilyen bravúrt hajtott végre: egymaga négyszer volt eredményes.
Jan Koller (cseh, Borussia Dortmund): A dortmundi együttes az elmúlt hetekben összekapta magát, és sorozatban három meccset nyerve felzárkózott a tabellán. A múlt heti két bajnokit egyaránt 1-0-ra nyerte meg a csapat, és a cseh óriás, Koller a Hertha elleni idegenbeli találkozón maga szerezte a mindent eldöntő találatot, a hét végén pedig Éwerthonnak adott gólpasszt.Milan Baros (cseh, Liverpool FC): A Vörösök támadója a hétközi Ligakupa-meccsen a Milwall elleni két góljával már bizonyította, hogy remek formában van, és így a hét végi bajnokin is a kezdők között kapott lehetőséget. Baros a Blackburn ellen is betalált, ám a jövőben várhatóan még nagyobb teher nehezedik majd rá Djibril Cissé súlyos sérülése miatt.