Vágólapra másolva!
A Premier League 11. fordulójának zárómérkőzésén a Norwich 1-1-es döntetlent ért el a Manchester City vendégeként, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről.

Az idegenben több mint öt órája gólképtelen Norwich előtt adódott az első lehetőség, ám Huckerby szabadrúgása után McKenzie nem találta el a labdát. A hazaiak is ébredeztek az álmos rajt után, és főleg a Wright-Phillips, Anelka, Flood trió révén sorra vezették akcióikat. A 11. percben is az emíltett hármas két tagja kellett a Manchester vezetőgóljához, no meg Green kapus, a Wright-Phillips labdáját kapásból kapura zúdító Flood lövése ugyanis a Kanárik hálóőrének keze között csúszott be.

Green aztán jóvá tett valamit a hibájából, amikor Wright-Phillips és Anelka kísérletét is hárította, a másik oldalon pedig Jamest dolgoztatta meg Francis, de a válogatott portás is a helyén volt. A második félidő elején a Manchester City védelmének szerencsétlenkedése kellett a Norwich egyenlítéséhez, Mills fejelte hátra a labdát, a védőtársak azonban elbambultak, nem úgy Francis, aki ezúttal becsapta Jamest. A hátralévő időben Wright-Phillips löketét Green, Floodét a kapufa hárította, Anelka labdáját pedig a gólvonalról húzta ki egy védő, így maradt a döntetlen, amit egyértelműen kudarcként könyvelhet el Kevin Keegan gárdája.

Premier League, 11. forduló:
Manchester City - Norwich 1-1 (1-0)
gól:
Flood (11.), illetve Francis (46.)