Vágólapra másolva!
Miután az időeltolódás miatt előbb lejátszott moszkvai összecsapáson az angol Chelsea 1-0-ra nyert a CSZKA vendégeként, a BL 4. fordulójának keddi játéknapján csupán hét mérkőzés maradt az esti programra. A Barcelona revánsot vett a Milan ellen, Ronaldinho a 89. percben szerezte a katalánok győztes gólját, míg az Inter hazai pályán 0-0-t játszott a Valenciával, így a két milánói csapat elrontotta addigi százszázalékos mérlegét. A PSV-ben bemutatkozott Fehér Csaba, aki idén első magyarként lépett pályára a legrangosabb sorozatban.

PSV Eindhoven (holland) - Rosenborg (norvég) 1-0 (1-0)
Eindhoven, Philips-stadion
v.: Ibanez (spanyol)
PSV: Zoetebier - Lucius, Bouma (Fehér Cs., 89.), Alex, Li Jong Pjo - Van Bommel, Cocu, Vogel - Farfan, Vennegoor of Hesselink (Sibon, 76.), Beasley (Vonlanthen, 82.)
Rosenborg: E. Johnsen - Russell, Hoftun, Hansén, Dorsin - R. Strand (George, 30.), Solli, Winsnes - Storflor (Helstad, 85.), F. Johnsen, Stensaas (Braathen, 66.)
gól: Beasley (10.)

A hatpontos PSV esélyesként fogadta a mindössze egy ponttal az E csoport utolsó helyén szerénykedő Rosenborgot. A friss norvég bajnok szakvezetője, Ola By Rise nem számíthatott a sérült trió, Riseth, Berg és Basma játékára. A hazaiaknál Guus Hiddink három helyen változtatta meg a hét végi, Utrecht elleni összecsapáshoz képest a kezdő tizenegyet: Van Bommel, Alex és Vennegoor of Hesselink foglalta el Park, Sibon és Fehér Csaba helyét.

A 10. percben szerzett vezetést a PSV: Cocu 60 méteres passzát Beasley vette át, majd lefutva a norvég védőket jobbal a kapuba lőtt (1-0).

A találkozó java részében a hollandok birtokolták a labdát, győzelmükhöz kétség sem férhetett. A 89. percben Bouma helyett pályára lépett Fehér is, így az idei sorozatban első magyar labdarúgóként debütált a legrangosabb sorozatban.

Arsenal (angol) - Panathinaikosz (görög) 1-1 (1-0)
London, Highbury-stadion
v.: Medina Cantalejo (spanyol)
Arsenal: Lehmann - Lauren, Cygan, Touré, Ash. Cole - Ljungberg (Van Persie, 83.), Vieira, Fabregas, Pires - Bergkamp (Reyes, 72.), Henry
Panathinaikosz: Halkiasz - Henriksen, Kociosz, Kirgiakosz, Vintra - Marics (Morris, 89.), Skácel, Baszinasz, Konsztantinidisz, E. González (Konsztantinu, 60.) - Papadopulosz (Mitu, 62.)
gól: Henry (16., büntetőből), illetve Cygan (75., öngól)

A csoport másik mérkőzésén akadt problémája az Arsenalnak, amely ugyan a 16. percben Henry büntetőjével vezetést szerzett, mégse tudta igazán kihasználni a hazai pálya nyújtotta előnyöket (1-0).

Igaz az első félidőben González révén mindössze egyszer veszélyeztetett a Panathinaikosz (a 42. percben Lehmann mentett a csatár elől), a 60. percben Ashley Cole szabálytalansága miatt a spanyol játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Basszinasz a kapu mellé bombázott.

A 75. percben azonban már nem volt kegyelem, Cygan "megsajnálta" a görögöket, s öngólt vétett (1-1).