Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint szerdán este Ruud van Nistelrooy ismét bizonyította fantasztikus képességeit, ráadásul a Sparta Praha ellen szerzett négy góljával beállította a Bajnokok Ligája-csúcsot.

A holland csatárfenomén előtt tavaly a horvát Dado Prso, valamint a szintén holland Marco van Basten (AC Milan, 1992) és az olasz Simone Inzaghi (Lazio, 2000) volt képes ilyen parádés teljesítményre.

"Tudtuk, hogy Ruud bármire képes, s ezt most is igazolta. Nem láttam nála jobb csatárt még az Old Traffordon! Hidegvérűen értékesíti helyzeteit, egy pillanatra sem bizonytalanodik el. Ismét remekelt, s így nem is mondhatok mást, kiváló volt a támadójátékunk. Még Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo is gólokat szerezhetett volna" - összegzett Ferguson.

Pedig a mérkőzés előtt a tréner azzal "riogatta" támadóit, ha ismét eredménytelenek lesznek, mint szombaton a portsmouthi bajnokin, akkor saját magát is a kezdőcsapatba jelöli. Ha erre nem kerül is sor, Ferguson a Manchester City elleni vasárnapi fellépésen nem számíthat van Nistelrooyra, aki eltiltás miatt kénytelen kihagyni az összecsapást.

"Mostantól már minden találkozó fontos lesz, hiszen kilenc pont a hátrányunk a bajnokságban. Vagyis kiegyensúlyozott, egyenletesen kiváló teljesítményre van szükségünk, hogy megvalósítsuk álmainkat" - mondta a kiváló edző.

Ruud van Nistelrooy szerényen értékelte a "mesternégyest": "Fontos mérkőzésen arattunk győzelmet. Örülök annak, hogy eredményes voltam, a gólszerzés mindig boldogságot okoz. Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, remek volt a csapatmunkánk."