Vágólapra másolva!
A Ferencváros soron következő UEFA-kupa-ellenfele, a Schalke 04 a Hamburg otthonában 1-0-s hátrányról fordítva győzött a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, s ezzel a tabella második helyére ugrott. A gelsenkircheni alakulat nem játszott jól, de a hajrában - némileg váratlanul - három percen belül kétszer is betalált, így 12 év után ünnepelhetett győzelmet Hamburgban.

A Schalkén kívül egyébiránt a Fradi másik két UEFA-kupa-ellenfele, a Hearts és a Basel is nyert hazája hétvégi bajnoki fordulójában. A skót együttes az Aberdeen otthonában egy büntetőből szerzett góllal 1-0-ra diadalmaskodott, ezzel éppen aktuális riválisát megelőzve feljött a harmadik helyre a tabellán.

A svájci Basel ezúttal hazai pályán a Young Boys ellen gyűjtötte be a három pontot, miután 2-1-re nyert. A bázeli alakulatnak 14 forduló után 28 pontja van, ezzel néggyel vezeti a tabellát a Thun előtt. A magyar bajnok november 25-én látogat a Schalkéhoz, majd december elsején a Puskás Ferenc-stadionban fogadja az FC Baselt, ezt követően pedig december 16-án a Hearts edinburgh-i otthonában lép pályára.

Ami pedig a német bajnokságot illeti, a Bundesliga másik vasárnapi mérkőzésen a Szabics Imre nélkül felálló VfB Stuttgart hazai pályán fölényesen, négy góllal győzte le a Hansa Rostockot, így már harmadik a tabellán.

A szombati játéknap krónikájához tartozik, hogy hat osztrák szurkolót őrizetbe vettek a Bayern München-Hannover német bajnoki mérkőzés előtt. A bajor nagyvárosba látogató nézők egy vendéglőben összeverekedtek két biztonsági őrrel, utóbbiak könnyebb sérülést szenvedtek. A 17 és 57 év közötti randalírozókat a német rendőrök a helyszínen elfogták.

Bundesliga, 12. forduló:
Hamburg - Schalke 1-2 (0-0)
gól: Beinlich (47.), illetve Hanke (79.), Lincoln (81.)

Stuttgart - Rostock 4-0 (2-0)
gól: Meissner (7.), Kuranyi (38.), Cacau (56.), Heldt (80.)

[origo]/(MTI)