Vágólapra másolva!
A doppingvétség miatt héthónapos eltiltását töltő román Adrian Mutu korábbi klubjánál, a Dinamo Bucuresti labdarúgócsapatánál edz, hogy formában tartsa magát.

"Néhány napja jelezte, hogy az elkövetkező napokban lejönne hozzánk gyakorolni, én pedig nem gördítettem akadályt ez elé. Hatalmas elszántságot láttam rajta, ráadásul itt barátok között lesz, ezért úgy vélem, jól érzi majd magát a csapattal" - nyilatkozta Ioan Andone, az együttes edzője az angol Chelsea-től az eset után elbocsátott csatárról.

További Mutuval kapcsolatos hír, hogy a jövőben már nem az eddigi ügynökség képviseli az érdekeit. "Bejött az irodámba, majd közölte, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni velem és a cégemmel. Döntését nem indokolta" - mondta Gheorghe Popescu, a menedzseriroda egyik vezetője.

A román klasszis, aki 1998-tól 2000 nyaráig játszott a Dinamóban, egy szeptemberben elvégzett vizsgálat során bukott meg. Sajtóértesülések szerint kokainnal élt, ő maga azonban úgy nyilatkozott: potencianövelőt szedett. Az angol szövetség (FA) szabályai szerint hat hónaptól két évig terjedő eltiltásra számíthatott.

Október végén Richard Caborn brit sportminiszter azt javasolta, hogy az FA - a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően - a maximális kétéves eltiltással sújtsa, azonban végül hét hónap, és 20 ezer font bírság lett az ügyből. A Chelsea vezetősége élesen kritizálta az FA-t az enyhe szankció miatt.

A 25 éves támadót ugyanakkor hazájában nem ítélik el, sőt még Anghel Iordanescu szövetségi kapitány is támogatásáról biztosította, s felkérte másodedzőnek. A szakvezető ráadásul megígérte, hogy Mutu eltiltásának lejártáig senki nem viseli majd a 10-es mezt a nemzeti együttesben.