Vágólapra másolva!
Komoly külföldi csapatokhoz készülnek tanulmányútra a pro licenc-tanfolyamot végző magyar edzők, közülük Nagy Tamás, a Pécs és Prukner László, a Kaposvár szakvezetője a világhírű AC Milan vendége lesz. Nagy Tamással, a baranyaiak trénerével a tervekről beszélgettünk.

- Meglepte, hogy szívesen fogadják önöket a Milan vezetői, netán számított rá? - kérdeztük Nagy Tamást.
- Inkább úgy fogalmaznék, hogy izgultam a pozitív visszajelzés miatt, hiszen magyar edzőnek ritkán adatik meg ilyen híres és eredményes csapatnál tanulmányozni a mindennapi munkát, valamint a klub felépítését, működését. Sokat köszönhetünk ez ügyben Hegedűs Gábornak, aki évek óta rengeteg tehetséget nevelt a debreceni utánpótlásnak, hiszen ő remek kapcsolatban van a Milan elöljáróival, köztük Carlo Ancelotti edzővel, és sokat segített abban is, hogy a lombard klubnál szívesen látnak bennünket.

- Mire lesz elsősorban kíváncsi Milánóban?
- Mindenre, de leginkább a klub felépítésére, valamint az utánpótlásképzésre. Jó lenne találkozni a Milan vezetőivel, és természetesen Ancelottival. Szívesen megnéznénk Maldiniék néhány edzését, jóllehet ilyenkor már a profi csapatoknál is inkább szinten tartó tréningeket tartanak, olyan sűrű a program. Egy biztos, Prukner László barátommal különleges élmények elé nézünk.

- Mikor indulnak?
- November 28-án, az utolsó bajnok meccsünk után: a Kaposvár ekkor Nyíregyházán játszik, míg mi Békéscsabán lépünk pályára. Másnap kelünk útra, hiszen már aznap, kora délután, Veronában szeretnénk megnézni a Chievo-Milan, majd este a San Siróban az Inter-Juventus rangadót. Minden pillanatot ki akarunk használni Olaszországban, hiszen a tanfolyamnak köszönhetően ilyen lehetőségben magyar edzőnek talán sohasem lenne része.

Bánki József