Vágólapra másolva!
Az éllovas Juventus és az üldöző, egyben címvédő Milan is begyűjtötte a három pontot az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában: a torinóiak Leccében győztek, a milánóiak pedig hazai pályán a Sienát verték minimális különbséggel. A Zebrák előnye továbbra is hat pont, ám immáron a második Milan is féltucat egységgel vezet a képzeletbeli dobogó legalsó fokán tartózkodó Udinesével szemben.

Szakadó esőben és jócskán felázott pályán kezdődött a Lecce-Juventus rangadó, ahol a bajnokság legjobb csatársora találkozott a legjobb védelemmel. Rögtön a mérkőzés elején óriási ziccert hagyott ki Ibrahimovic, a svéd támadó Emerson gyorsan elvégzett szabadrúgása után lépett ki, de 16 méterről mellé helyezett, pedig már csak Sicignanóval állt szemben. Aztán a 14. percben már nem volt menekvés a Lecce számára, Ibrahimovic beforgatta Diamoutenét, középre passzolt, ahol Del Piero előbb megtáncoltatta a védőt, majd jobbal a bal felső sarokba zúdított.

Buffon tett róla, hogy megmaradjon a Juve előnye, Bjelanovic fejese után nagy reflexszel mentett. Sicignanónak is akadt munkája, a Lecce portása Pesotto löketét tolta ki, épp Ibrahimovic elé, ám a svéd éles szögből keresztbe elgurított a kapu előtt. A 41. percben Ledesma tekert középre a bal oldalról, de a labda elcsúszott keresztbe a berobbanó csatárok előtt, és végül Buffon kesztyűjében pihent meg.

Az 55. percben a juvés Oliveira ziccerhelyzetben, 10 méterről a kapusba lőtt, majd hét perccel a meccs vége előtt, egy jobb oldali szöglet után Camoranesi szép fejese épphogy elkerülte a jobb kapufát. A Lecce Bozsinov révén majdnem egalizált, de a - vb-selejtezők során hamarosan Királlyal is farkasszemet néző - bolgár támadó a balösszekötő helyéről, 9 méterről az oldalhálóba lőtt. Zárásképp Buffon védett parádésan egy 14 méterről érkező, balszélről kapura csavart labdát.

Milánóba tart az "új Ibrahimovic"
Ötéves profi szerződést kötött az Internazionale labdarúgócsapata a mindössze 15 éves svéd Goran Slavkovskival. Az ifjú csatárért az olasz egyesület állítólag 700 ezer svéd koronát (19 millió forint) fizet klubjának, a Malmőnek. A megállapodás értelmében a jelenlegi együttesének színeiben már több mint 200 gólt szerző támadó jövő nyáron költözik Milánóba. A skandináv országban Slavkovskit sokan Zlatan Ibrahimovichoz hasonlítják, ami nem véletlen, ugyanis annak idején a Juventus támadója is messze kiemelkedett tehetségével társai közül, ráadásul mindketten Jugoszláviából kitelepült szülők gyermekeként látták meg a napvilágot és egyaránt Malmö Rosengard nevű, nagyrészt délszlávok lakta külvárosában nőttek fel. (MTI)


Az Internazionale természetesen ismét ikszelt, így továbbra is veretlen a szezonban: a Serie A-ban két győzelme mellett már tíz döntetlent számlál az együttes. Ezúttal azonban az egy pontnak is örülhettek a milánóiak, hiszen a Cagliari negyedórával a találkozó vége előtt még 3-1-re vezetett, ám ezt követően Martins duplázott, pontot mentve ezzel a szezon remikirályának. A Roma a Reggina otthonában szenvedett vereséget, így az előző kiírás ezüstérmese csak 15. a tabellán, és egy pontra van a kieső zónától. A vendégek viszont előztek és a 19.-ről feljöttek a 16. helyre, így a Parma Chievo elleni 2-2-je nem jelentett előrelépést, a nagymúltú gárda 18. helyezett a 20 csapatos Serie A-ban.

Serie A, 12. forduló:
Milan - Siena 2-1 (2-1)
gól: Sevcsenko (26., 37.), illetve Argilli (31.)

Atalanta - Brescia 0-0

Cagliari - Internazionale 3-3 (2-1)
gól: Zola (6., 11-esből), Langella (33.), Esposito (60.), illetve Stankovic (35.), Martins (76., 88.)

Fiorentina - Livorno 1-1 (0-0)
gól: Rigano (71.), illetve Lucarelli (77.)

Lazio - Bologna 2-1 (1-0)
gól: Rocchi (7.), Di Canio (85., 11-esből), illetve Tare (52.)
piros lap: Di Canio (90.), illetve Tare (90.)

Lecce - Juventus 0-1 (0-1)
gól: Del Piero (15.)

Palermo - Sampdoria 2-0 (1-0)
gól: Toni (18.), Brienza (47.)

Parma - Chievo 2-2 (0-0)
gól: Amauri (54., öngól), Morfeo (77.), illetve Amauri (62.), Cesar (68.)
piros lap: Potenza (19., Parma)

Reggina - Roma 1-0 (1-0)
gól: Bonazzoli (15.)
piros lap: Tedesco (90., Reggina)

Udinese - Messina 1-1 (0-1)
gól: Di Michelle (53.), illetve Amoruso (12.)