Vágólapra másolva!
Az olaszoknál két fordulót is rendeztek, Németországban és Spanyolországban kupaforduló volt a bajnokik mellett, Angliában és Franciaországban pedig a ligakupában léptek pályára a hét közben a csapatok, a topligákban tehát az együttesek többsége két meccset is játszott. Álomcsapatunkba egyedül a Juventus delegál két focistát, a csatársorba kerüléshez pedig minimum három gólra volt szükség. 
Gianluigi Buffon (olasz, Juventus): A torinóiak egyre nagyobb fölénnyel vezetik a Serie A-t, ami elsősorban pazar védelmüknek köszönhető. A kapusnak, Buffonnak csak kevés alkalommal kell védenie, de akkor bravúrra van szükség - ő pedig szállítja ezeket, aminek köszönhetőe a Juve a Fiorentinát és a Leccét is 1-0-ra győzte le a múlt héten.
Lauren (kameruni, Arsenal FC): Az Ágyúsok nem akármilyen mérkőzést játszottak a Tottenham ellen, és a meccsen elsősorban nem a védelmeket lehetett dicsérni, amit az 5-4-es végeredmény is mutat. Ennek ellenére az Arsenal jobbhátvédje, Lauren a mezőny egyik legjobbja volt, rengeteget dolgozott, és a tizenegyesnél sem remegett meg a lába.Nano (spanyol, Getafe): Az újonc gárda meglehetősen rosszul kezdett a Primerában, de mostanában kezdi összekapni magát, és a múlt héten a drukkereknek csupa sikerélményben volt részük. Az együttes előbb továbbjutott a Spanyol Kupában, majd a bajnokságban legyőzte a Málaga együttesét. Nano az előbbi meccsen gólt szerzett, utóbbin pedig a mezőny legjobbja volt, és tökéletesen semlegesítette a Málaga csatárát, Wanchope-ot.René Bolf (cseh, AJ Auxerre): Az Auxerre veterán edzője, Guy Roux ismét nagyot húzott, amikor az AS Romába távozó Mexes-t a cseh Bolffal pótolta, hiszen a Baník Ostravától igazolt védő remek vételnek bizonyult. Bolf igazi oszlopa az AJA védelmének, és a múlt héten különösen jól futballozott, aminek köszönhetően a csapat a ligakupából kiverte a Rennest, a bajnokságban pedig az Ajacciót verte kapott gól nélkül.Antonio (spanyol, CD Numancia): A Numancia gárdájának a jelek szerint jót tett az edzőváltás, hiszen az újonc együttes öt, egymást követő vereség után új szakemberrel a kispadon végre nyerni tudott. Az áldozat a jól szereplő Sevilla FC volt, a győztes találatot pedig a balhátvéd Antonio szerezte, aki így nevelőegyesülete ellen szerezte meg pályafutása első élvonalbeli gólját.
Silvio Schröter (német, Hannover): A hannoveri együttes meglepően jól szerepel a Bundesligában, hiszen 13 forduló után az ötödik helyen áll a tabellán, ráadásul a Német Kupában is ott van a legjobb nyolc között. Mindez nagy részben Schröternek köszönhetőe, aki a múlt héten két meccsen két gólt szerzett: a kupában a Dortmund ellen, a bajnokságban pedig a Mainz ellen talált be.Émerson (brazil, Juventus): A Juve ugyan nem játszik valami látványosan, ugyanakkor rendkívül hatékonyan és eredményesen futballozik, és ennek a stílusnak az egyik legfontosabb letéteményese a brazil középpályás, Émerson. Nem cifrázza túl a dolgokat, de rengeteg labdát szerez, és szinte hibátlanul játszik, akárcsak a hét végén a Lecce elleni bajnokin.Domenico Morfeo (olasz, AC Parma): A pármaiak játékmesterét a kilencvenes évek közepén az olasz futball egyik nagy reménységének tartották, és bár megfordult mindkét milánói gárdában, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Parmában viszont mostanában remekel, a múlt héten mindkét bajnokin betalált, és ez négy pontot ért csapatának.David Hellebuyck (francia, AS Saint-Etienne): Az újonc Saint-Etienne gárdája a legutóbbi játéknapig bizony nem szerepelt valami fényesen idegenben, hiszen vendégként többnyire vesztesen hagyta el a pályát. A 14. fordulóban a Bastia ellen azonban Korzikán sikerült begyűjteni a három pontot, és a győzelem fő letéteményese a középpályás Hellebuyck volt, aki kétszer is betalált - pedig korábban egyszer sem volt eredményes a Ligue 1-ben.
Milan Baros (cseh, Liverpool FC): A Vörösök bizony mostanában nem dúskálnak a vérbeli csatárokban, Djibril Cissé súlyos sérülése után a gólszerzés feladata Milan Barosra hárult, ám a cseh támadó nem roppant össze a súly alatt. A Crystal Palace elleni bajnokin ellenállhatatlanul futballozott, két tizenegyest is kiharcolt, mindkettőt értékesítette, és egyszer akcióból is betalált.José Paolo Gonzales Guerrero (perui, Bayern München): A bajorok valószínűleg maguk sem gondolták volna, hogy a héten a tinédzser csatár lesz az első számú gólvágójuk, de Guerrero nélkül aligha a München aligha tudta volna legyőzni a Bochumot. A cserecsatár két gólt ért el, és ha hozzátesszük, hogy a hétközi kupameccsen az amatőr csapatban is kétszer volt eredményes, akkor elmondhatjuk, hogy igazán sikeres hete volt.