Vágólapra másolva!
A Premier League 14. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén a még mindig sereghajtó Blackburn kétgólos hátrányból mentett pontot a 14. helyezett Birmingham City ellen.

A hazaiak Jansen találatával gyorsan vezetéshez jutottak, ám a Birmingham az egykori válogatott és Tottenham-középpályás Anderton révén egalizált, majd Savage és Dunn még az első félidőben 1-3-ra módosította az állást. A második játékrészben aztán az eddig mindössze egy győzelemmel rendelkező Rovers nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, és hat perc leforgása alatt döntetlenre mentette a mérkőzést.

A Charlton ellen szombaton 2-0-ra diadalmaskodó Manchester United vezetősége elnökségi tagságot ajánlott fel Malcolm Glazer amerikai üzletembernek, amennyiben egy éven keresztül fenntartja a klub többségi tulajdonának megszerzésére vonatkozó ajánlatát. Alex Ferguson vezetőedző ugyanakkor kijelentette, nem szeretné, ha a jelenlegi menedzsment helyett más venné át az irányítást.

A Tamba Bay Buccaneers amerikaifutball-csapatot is birtokló Glazer 28,11 százalékkal a második legnagyobb részvényese a MU-nak, és szeretné 30 százalékra növelné részesedését. Akkor ugyanis a brit törvények értelmében ajánlatot tehetne a többi részvényesnek, s átvehetné az irányítást. Igaz, ehhez 800 millió fontot kellene összegyűjtenie, s ez az angol lapok szerint most lehetetlennek tűnik. A világ legértékesebb klubjában a legnagyobb résztulajdonos két ír versenyló-tulajdonos, John Magnier és J. P. McManus 28,89 százalékkal.

Az egyesület - a nagy szurkolói felháborodást is kihasználva - októberben megszakította a tárgyalásokat Glazerrel, arra hivatkozva, hogy ajánlatában túl sok a bizonytalansági tényező, ugyanis a vásárláshoz a pénz egy részét banki kölcsönökből szerezné meg. A MU azonban akkor is kinyilvánította: újabb ajánlat esetén kész folytatni a egyeztetést.

A nagytekintélyű vezetőedző, Ferguson ugyanakkor határozottan kijelentette: nem szeretnék, ha a klub más kezébe kerülne. "A szurkolók és a csapat kapcsolata mindennél erősebb, szorosabb, és ez a legfontosabb. Mindig megpróbáltam híd lenni a szimpatizánsok és a klub között, és most is támogatom rajongóinkat" - fogalmazott Ferguson.

Premier League, 14. forduló:
Blackburn Rovers - Birmingham City 3-3 (1-3)
gól:
Jansen (4.), Reid (57.), Gallagher (63.), illetve Anderton (17.), Savage (38.), Dunn (45.)

[origo]/(MTI)