Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét legnagyobb futballeseménye a spanyol szuperrangadó, a Barcelona-Real Madrid összecsapás volt, amelyen a katalánok fölényes győzelmet arattak, így aztán a Barcából négy focista is bekerült e heti álomcsapatunkba. Két labdarúgót delegál még a Bayern München, amely a hét végén az élre ugrott a Bundesligában.
Jerzy Dudek (Lengyelország): A lengyel portás mostanában klubjában, a Liverpoolban csak második számú hálóőrnek számít, ám a válogatottban továbbra is számítanak rá, és a hétközi, franciák elleni barátságos meccsen bizonyította, hogy nem felejtett el védeni. Nagy részben neki volt köszönhető, hogy a találkozó gól nélküli döntetlenre végződött, több egészen bravúros hárítást is bemutatott.
Ahmed Reda Madouni (francia, Borussia Dortmund): A BVB-nek mostanában nem nagyon megy a Bundesligában, így a Freiburg elleni győzelem a lehető legjobbkor jött a csapatnak. A találkozón a hazaiak védelme hozta a három pontot, hiszen megúszták bekapott gól nélkül, és mindkét találatot hátvéd szerezte. Madouni nevéhez a második gól fűződött, de ezen kívül is sokat húzódott előre.Carley Puyol (spanyol, FC Barcelona): A katalánok csapatkapitánya kisebb sérüléssel bajlódva vállalta a játékot, de ez egyáltalán nem látszott rajta. Hiba nélkül futballozott, és amikor kellett, mindig a helyén volt, az első félidőben gól nélküli állásnál például ő mentett Ronaldo elől, és egyetlen másodpercre sem hagyta egyedül a brazil támadót.Paolo Montero (Uruguay): A veterán védő a nyáron kétéves szünet után tért vissza a válogatottba, és a celeste eredményei azóta rengeteget javultak. A szerdai vb-selejtezőn is hozta a tőle megszokott teljesítményt: kőkeményen védekezett, a pontrúgásoknál pedig rendre előrehúzódódott, és egy szögletet követően ő fejelte a mérkőzést eldöntő találatot.Giovanni van Bronckhorst (holland, FC Barcelona): A németalföldi futballista valósággal újjászületett, amióta a Barcában futballozik, és élete legjobb formájában játszik mostanság. Az Andorra elleni vb-selejtezőn mondjuk nem volt túl sok dolga, de a Real Madrid elleni rangadón is kiválóan teljesített: egyrészt kikapcsolta a játékból Luis Figót, másrészt pedig amikor csak tehette, csatlakozott a támadásokhoz, és ennek eredménye egy gól volt a részéről.
André Luiz (brazil, AC Ajaccio): A Korzikán futballozó játékosnak valószínűleg különösen fontos volt a Marseille elleni bajnoki, hiszen anno megfordult az OM-ben, de végül nem tartották rá igényt. Most mindenesetre bizonyított, hiszen kétszer is bevette a marseille-iek hálóját, és a LEquipe osztályzatai alapján a forduló legjobb játékosa volt a Ligue 1-ben.Damien Francis (angol, Norwich City): A Kanárik híveinek egészen a 14. fordulóig kellett várniuk arra, hogy csapatuk megszerezze az első győzelmet a Premier League-ben. Az együttes a Southampton ellen nyert 2-1-re, és a három pont megszerzése elsősorban a középpályás, Damien Francis érdeme volt, hiszen ő szerezte a gárda mindkét találatát.Thorsten Frings (német, Bayern München): A bajorok a gyengébb szezonkezdet után ott állnak a Bundesligában, ahová majd mindenki várta őket: jelesül az első helyen. Ehhez a hét végén a Kaiserslauternt kellett legyőzniük, és a diadalból Frings is góllal vette ki a részét. A középpályás nem csak ezt a meccset játszotta végig remek teljesítménnyel, hanem a Kamerun elleni válogatott mérkőzést is.Ronaldinho (brazil, FC Barcelona): A brazil szupersztár a Barcában ugyan csatárként szerepel, de amolyan balszélsőként tevékenykedik, így aztán mi a középpályán vettük számításba, ahol a válogatottban is szerepel. A selecaóban nem remekelt a múlt héten az Ecuador elleni vb-selejtezőn, a Real Madrid elleni rangadón viszont fantasztikusan futballozott.
Paulo Guerrero (perui, Bayern München): A fiatal futballista sorozatban másodszor került be álomcsapatunkba, ami már önmagában is nagy bravúrnak számít. Az ifjú csatár azonban mostanában képtelen hibázni: a hét közben a Chile elleni vb-selejtezőn megszerezte pályafutása első gólját a nagyválogatottban (ráadásul a találat három pontot ért a peruiaknak), majd a hét végén a Bayern színeiben is betalált a Bundesligában.Kevin Kuranyi (német, VfB Stuttgart): A germán támadó mostanában az első számú német csatárrá nőtte ki magát, és ezt a múlt héten is bizonyította. A válogatottban ő szerezte az első gólt a Kamerun elleni barátságos mérkőzésen, majd a hét végén a bajnokságban is betalált, ráadásul ez a gól győzelmet jelentett a VfB Stuttgart számára.