Vágólapra másolva!
Szerda délelőtt utazik Németországba a Ferencváros küldöttsége, és a másnapi Schalke elleni UEFA-kupa mérkőzésre elkíséri az együttest a magyar futball eddigi egyetlen aranylabdása, Albert Flórián, valamint a világválogatott Szűcs Lajos és Rákosi Gyula is. A legendás labdarúgókat Furulyás János, az FTC elnöke invitálta a gelsenkircheni találkozóra, amelyre László Csaba vezetőedző 21 játékost nevezett.

A csapattal tartó Albert, Szűcs, Rákosi "belsőhármas" a zöld-fehér vezérkarral, busszal érkezik az AufSchalke Arenába, ahol 56 ezer nézőre számítanak a rendezők csütörtökön este. A Fradi háza táján a zalaegerszegi győzelem után remek a hangulat, és a nyilatkozatok alapján az önbizalommal sem lesz gond a Schalke ellen.

Rósa Dénes, a zöldek válogatott középpályása szerint a zalai siker után nagy önbizalommal vághatnak neki a hátralévő nehéz feladatoknak. "Az elmúlt hetek lehangoló meccsei után remek érzés volt zsúfolt nézőtér előtt játszani Zalaegerszegen. Fontos, hogy mindezt jó játékkal és nem küszködve értük el, ami újra bizonyította, mennyire erős a játékosállományunk. Ezek után önbizalommal készülhetünk a kemény három hétre, amikor öt meccsen (köztük három UEFA-kupa-találkozón) kell bizonyítanunk, hogy az őszi bajnoki címünk abszolút megszolgált. A Schalke ellen sem vagyunk esélytelenek, igaz, ehhez az egész csapattól tökéletes koncentrációra lesz szükség."

László Csaba, az FTC vezetőedzője még mindig azt mondja, a Fradi három pontért megy Gelsenkirchenbe. "A Feyenoord ellen is komoly sanszunk volt a győzelemre, noha akkor is megmosolyogták az optimizmusomat. Tudom, hogy a múltban azt tartották reálisnak, ha egy magyar edző már a döntetlennek is örült volna egy Bundesliga-csapat otthonában. Én viszont azt mondom, az egy pontra is csak akkor lehet esélyünk, ha nyerésre játszunk. Erőt kell merítenünk abból, hogy jelenleg mi vagyunk a magyar futball zászlóshajója."

A Ferencváros küldöttsége szerda délelőtt repül Németországba, aznap este pedig Lipcseiéknek már a meccs helyszínén vezényel edzést László Csaba. A szakvezető kedden délután 21 játékost "nevezett", s a meccs előtt dönt majd arról, ki is kerül a 18-as meccskeretbe. A védő Sorin Botis három sárga lapja miatt nem léphet pályára, a többiek harcra készek.

az utazó keret névsora
kapusok: Szűcs Lajos, Udvarácz Milán, Berki Krisztián
védők: Dragan Vukmir, Balog Zoltán, Bognár Zsolt, Gyepes Gábor
középpályások: Leandro de Almeida, Huszti Szabolcs, Szkukalek Igor, Zavadszky Gábor, Rósa Dénes, Adem Kapic, Lipcsei Péter, Zováth János, Somorjai Tamás
csatárok: Tőzsér Dániel, Marek Penksa, Robert Vágner, Aleksandar Bajevski, Sowunmi Thomas

Bánki József