Vágólapra másolva!
Ralf Rangnick, a Schalke 04 vezetőedzője kulcsfontosságúnak tartja a csütörtöki, Ferencváros elleni UEFA-kupa-találkozót, hiszen egy esetleges győzelemmel csapata döntő lépést tenne a továbbjutás felé. A szakvezető szavaiból ugyanakkor kiderül, egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre.

"Meglehet, szoros mérkőzés lesz, de mindenképpen le kell győznünk a magyarokat, hogy nyugodtan várhassuk az utolsó fordulót" - mondta Ralf Rangnick, aki a videofelvételek alapján elismeréssel beszélt a Fradiról, illetve annak edzőjéről. "Agresszív, erős, jól felkészített csapat a Ferencváros, amely várhatóan nagyon keményen védekezik majd ellenünk, ahogy azt tette hazai pályán a Feyenoord ellen is. Kénytelenek leszünk türelmesen futballozni, hogy sikert érhessünk el."

A dicsérő szavak ellenére nem készül fel különösebben a Fradiból a Schalke. "Természetesen arra számítunk, amit a felvételeken láttunk, de úgy vélem, a mi játékunk lesz a döntő. Ha meg tudjuk ismételni a szombati teljesítményünket, megnyerhetjük a mérkőzést."

Hétvégén 3-0-ra nyert a Schalke Leverkusenben, a diadalnak azonban áldozatai is voltak: Dario Rodriguez és Gustavo Varela biztosan nem léphet pályára csütörtök este, és erősen kérdéses Niels Oude Kamphuis és Mladen Krstajic játéka is.

Az összecsapást óriási érdeklődés kíséri Gelsenkirchenben, várhatóan telt ház, azaz 52 ezer néző fogadja majd László Csaba csapatát az Arena AufSchalkében. A Ferencváros délelőtt tíz órakor, különgéppel indult el Németországba.

[origo]