Vágólapra másolva!
Egy fordulóval a csoportkör vége előtt újabb három hellyel kevesebb maradt a nyolcaddöntőben, a Milan, a Barcelona és a PSV ugyanis már biztos továbbjutó. Az utolsó játéknap előtt az Arsenalnak, a Werder Bremennek, és a Paris Saint-Germainnek van a legjobb esélye a kiadó helyek megszerzésére.

Az E csoportban Fehér Csaba csapata, a PSV Eindhoven a magyar játékos nélkül felállva 1-1-es döntetlent ért el a kameruni Lauren és a francia Vieira kiállítása után kilenc emberre fogyatkozó vendég Arsenal ellen, ezzel már biztosan tagja a nyolcaddöntő mezőnyének.

"Tudtuk, hogy adódnak majd lehetőségeink, és a mérkőzés elején úgy tűnt, ki is használjuk azokat. Ugyanakkor azzal is tisztában voltunk, hogy ellenfelünk remek együttes, amely bármikor képes betalálni. Aztán így is történt. Mindenesetre örülök, hogy nem az utolsó játéknapon kell kiharcolnunk a továbbjutást" - mondta Guus Hiddink, a holland gárda trénere.

Arsene Wenger, a szigetországiak mestere nem érzi úgy, hogy játékosai elvesztették volna a fejüket, és ezért kellett kettős emberhátrányban befejezniük a találkozót. "Keményen harcoltunk és a hibákért megbűnhődtünk, ennyi az egész" - mondta a francia szakember, aki 1996 óta ül az Ágyúsok kispadján, és azóta a keze alatt dolgozó futballisták összesen 56 piros lapot gyűjtöttek be. Lauren és Vieira természetesen nem játszhat majd a zárókörben, amikor az Arsenal győzelmi kényszer alatt a már kiesett Rosenborgot fogadja a Highburyben.

A csoport másik szerdai összecsapásán a házigazda norvégok Thorstein Helstad duplájának köszönhetően kétszer is egyenlítettek a Panathinaikosz ellen, amely a 2-2-es döntetlent követően nagyon nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően, a 16 közé kerüléshez ugyanis az angolok botlására is szüksége lenne.