Vágólapra másolva!
László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője úgy véli, csütörtökön Németországban is jó eredményt érhet el csapata, noha tudja, hogy a Schalke 04 labdarúgói számítanak esélyesnek az UEFA-kupa csoportmérkőzésén. A hazaiak mestere, Ralf Rangnick szerint a harcosság az FTC legnagyobb erénye, ezért együttesének a szokottnál is nagyobb türelemmel kell futballoznia az AufSchalke Arenában. Lisztes Krisztián, a Werder Bremen térdsérülésből lábadozó középpályása azon a véleményen van, hogy a magyar bajnok egyáltalán nem esélytelen a 18.15-kor kezdődő összecsapáson.

A magyar válogatott másodedzője szerint hinni kell a sikerben, másként nincs is értelme a szereplésnek. "El sem kellene indulnunk, ha csak reménykednénk. Pénzt és időt spórolnánk meg, ha így állnánk hozzá a mérkőzéshez. Én azonban igenis kijelentem: jó eredményt érünk el csütörtökön! A Feyenoord ellen sem mi voltunk az esélyesek, mégis szép teljesítménnyel örvendeztettük meg szurkolóinkat. Mindenképpen olyan eredményt kell kiharcolnunk, amely reményt adhat a továbbjutáshoz" - mondta a szakember.

László Csaba alaposan feltérképezte a gelsenkircheni kék-fehéreket, így tudja, hogy a Bundesliga harmadik helyén álló gárda félelmetesen erős, de nem verhetetlen. "Sokan féltik a Ferencvárost, mert a rivális általában sok gólt szerez. De ugyanez igaz a csapatomra is. A minőségi különbséget az adja, hogy a Schalke a Bundesligában, a Ferencváros pedig a magyar bajnokságban futballozik eredményesen" - jegyezte meg a tréner.

A zöld-fehérek szakmai irányítója hozzátette: a szurkolók szinte biztos, hogy látványos találkozót láthatnak majd Európa egyik legmodernebb stadionjában, vagyis az AufSchalke Arenában. "Mindkét csapatnak a támadójáték az erénye" - indokolt a szakember.

A ferencvárosiak küldöttsége - amelynek tagja a legendás Albert Flórián, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos is - szerdán délelőtt utazott el Németországba, a cseh Robert Vagner azonban apósa temetése miatt csak este csatlakozott a többiekhez. A 18.15-kor kezdődő összecsapás játékvezetője a francia Claude Colombo lesz. A csoport másik összecsapásán a svájci Basel a skót Heartsot fogadja negyed kilenckor.