Vágólapra másolva!
A labdarúgó Arany Ászok Liga utolsó őszi fordulójában két fővárosi párharcra is sor kerül, a Ferencváros a Budapest Honvédot, míg a Vasas az MTK-t fogadja.

Az érdekesebbnek mindenképpen az előbbi összecsapás ígérkezik. Nagy kérdés, hogy a címvédő, egyben listavezető hazaiak mennyire tették túl magukat a Schalke 04 otthonában csütörtökön elszenvedett 2-0-s vereségen. A kispestiek nagyszerű formának örvendenek, legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték, így kiesőjelöltből biztos középmezőnybeli csapattá vált Bognár György együttese.

Ami viszont mindenképpen hátrányt jelenthet a vendégeknek, hogy a hetek óta remekül futballozó Vadócz Krisztián nem léphet pályára az Üllői úton. A kispestiek trénere nagyvonalúan lemondott kulcsjátékosa szerepeltetéséről, hogy a 19 éves tehetség elutazhasson Lothar Matthäus szövetségi kapitány keretével a thaiföldi túrára s így bemutatkozhasson a nemzeti tizenegyben.

A két patinás csapat 178. alkalommal találkozik egymással: eddig 91 ferencvárosi és 58 kispesti siker mellett 28 döntetlen született. Legutóbb a Magyar Kupa fináléjában a zöld-fehérek 3-1-re diadalmaskodtak az akkor még másodosztályú Honvéd ellen.

A Vasas-MTK meccsnek is van pikantériája, ugyanis az angyalföldiek trénere, Egervári Sándor korábban több éven át a vendégekkel ért el sikereket, ráadásul a kék-fehérek még mindig tartoznak neki, s ezért akár pontlevonással is bűnhődhetnek.