Vágólapra másolva!

Utólag tiltották el a durváskodó walesi focistát

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség három mérkőzésre szóló eltiltással büntette a walesi Ben Thatchert, aki súlyos sportszerűtlenséget követett el a lengyelek elleni október 13-i cardiffi világbajnoki selejtezőn. A FIFA ráadásul 3500 fontos bírságot is kiszabott, a walesi szövetség vasárnapig fellebbezhet.

A 3-2-es lengyel sikerrel zárult találkozó második félidejében Thatcher szándékosan rálépett a földre került Kamil Kosowski fejére. Szerencsére a lengyel középpályás nem szenvedett súlyos sérülést, de nem ő volt az egyedüli áldozata a walesiek durva harcmodorának. A "pokróc" stílusáról elhíresült s emiatt már számos eltiltásban részesült Robbie Savage előbb hátba csapta Miroslaw Szymkowiakot, majd Marcin Baszczynski arcába vágta a labdát.

A találkozó után a lengyel szövetség (PZPN) "feljelentette" a házigazdákat, Thatcher sportszerűtlenségét televíziós felvételekkel bizonyította. A közelmúltban már több példa is akadta arra, hogy valakit televíziós felvétel alapján büntettek meg. Az UEFA a portugáliai Eb-n három meccsre szóló eltiltással sújtotta az olasz Francesco Tottit, aki leköpte a dán Christian Poulsent. Nem sokkal később a svájci Alexander Freit először felmentette a fegyelmi bizottság, de rövidesen - szintén tv-felvétel alapján - kiderült, hogy leköpte az angol Steven Gerrardot. Emiatt a csatár Tottiéval azonos nagyságú büntetésben részesült.