Vágólapra másolva!

A Schalke tovább üldözi a Bayernt

A Bundesliga 15. fordulójának vasárnapi mérkőzésein a Schalke 2-1-re verte a Bielefeldet, a Hannover és a Stuttgart gól nélküli döntetlent játszott egymással.

A Schalke nagyon belelendült mostanság, az elmúlt nyolc bajnokijából hetet megnyert, csütörtökön a Ferencvárost is magabiztosan verte, ennek ellenére a vendég Bielefeld kezdett jobban, és a 20. percben Vata átadását Kauf váltotta gólra.

Hamar jött azonban a királykékek válasza, előbb a Fradi ellen is eredményes Kobiasvili talált be, majd Dammeier labdavesztése után Krstajic ugratta ki Aíltont, aki nem hibázott. Dammeier kijavíthatta volna hibáját, ám az 55. percben Rost megfogta a büntetőjét, ezzel maradt a Schalke-siker, és a gelsenkircheni alakulat két pontra van az éllovas Bayerntől.

Szabics Imre nem lépett pályára a Hannover otthonában ikszelő Stuttgartban. A kiegyenlített mérkőzés végén mindkét gárda a saját javára fordíthatta volna a csatát, ám a sváboknál Cacau kiugratása után Kuranyi nem tudta becsapni Enke kapust, a másik oldalon pedig Tiffert a gólvonalról vágta ki Zuraw fejesét.

Bundesliga, 15. forduló:
Hannover 96 - VfB Stuttgart 0-0

Schalke 04 - Arminia Bielefeld 2-1 (2-1)
gól:
Kobiasvili (28.), Aílton (38.), illetve Kauf (20.)