Vágólapra másolva!
A Ferencváros 4-0-ra verte az Üllői úton a Budapest Honvéd csapatát az Arany Ászok Liga 15. fordulójában, ezzel hárompontos előnnyel várhatja a tavaszi folytatást. A második helyezett Debrecen hazai pályán remek játékkal magabiztosan győzte le a Zalaegerszeg csapatát.

Arany Ászok Liga, 15. forduló:
Debreceni VSC-MegaForce - ZTE FC 2-0 (2-0)
Debrecen, 4000 néző
v.: Megyebíró
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Szatmári, Virág - Dombi, Sándor (Madar, 75.), Habi, Halmosi - Kerekes (Sitku, 64.), Bogdadonvic (Kiss, 76.).
ZTE: Bardi - Kozmér, Sebők, Csóka (Németh P., 36.), Szamosi - Kaj (Kállai, 67.), Balog (Selei, 80.), Janic, Koplárovics - Waltner, Gyánó.
gól: Bogdanovic (10.), Halmosi (32.)
sárga lap: Dombi (81.), Habi (83.), illetve Szamosi (22.), Csóka (31.), Balog (44.), Sebők (85.)

10. perc: Sándor indította Bogdanovicot, aki 14 méterrel, jobbról kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

32. perc: Halmosi végzett el szabadrúgást jobbról, 20 méterre a ZTE kapujától: labdája elment a sorfal mellett, és a jobb sarokban kötött ki (2-0).

52. perc: Bogdanovic lőhetett kapura 11 méterről, lövését Bardi hárította, ám a kipattanó labda Dombi elé került, aki azonban estében az üres kapu mellé lőtt.

A Debrecen az első perctől kezdve nagy erőkkel rohamozta a vendégek kapuját, és ez a szünetig két gólban is megmutatkozott. A második félidőben sem változott igazán a játék képe, a hazaiak azonban ekkor már csak kihagyott helyzetekig jutottak, míg a Zalaegerszeg továbbra sem tudott veszélyes lenni.

Supka Attila, a hazaiak szakvezetője a következőket nyilatkozta a találkozó után a dvsc.hu-nak: "Aki látta a mérkőzést, bizonyára egyetért velem, hogy teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot. A helyzetek alapján nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk. Nagyon örülök, hogy a csapat így zárta a szezont, mert ez a folytatásra nézve biztató."

Gellei Imre ZTE-tréner szerint a sok hiányzó miatt védekező taktikára kényszerültek: "A kitűnően menedzselt Debrecen megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Ezen a találkozón csapatunk elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt, hiszen hat meghatározó játékos hiányzott, így csak a tisztes helytállás lehetett a célunk. Nagyon büszke vagyok a társaságra, hogy a nehézségek ellenére is a dobogón végzett."

[origo]/(MTI)