Vágólapra másolva!
A PSV Eindhoven egyre nagyobb fölénnyel vezet a holland bajnokságban - a Philips gyáriak immár 11 mérkőzés óta gólt sem kaptak az Eeredivisie-ben, miközben a Feyenoord visszaesett a negyedik pozícióba. A horvát bajnokságban az eddig listavezető Inter Zapresic a Dinamo elleni vereségnek köszönhetően a negyedik helyen találta magát, míg a francia pontvadászatban a Lyon képtelen hibázni, üldözői pedig sorra hullajtják a pontokat.

Minden eredmény a címvédő Lyonnak kedvezett a francia bajnokság 16. fordulójában, hiszen míg a listavezető hazai pályán legyőzte az Auxerre-t, addig a mögötte álló két gárda, a Sochaux és a Lille egyaránt nem tudott nyerni. Utóbbi gárda legalább egy döntetlenre képes volt hazai pályán a kiesőjelölt Strasbourg ellen, de a Sochaux nagy meglepetésre vereséget szenvedett attól a Lenstól, amely ezt megelőzően utoljára a második fordulóban tudott nyerni. Tovább folytatódott a Monaco nyeretlenségi sorozata, a múlt héten edzőt váltó Marseille viszont nyert, és így feljött az ötödik helyre.

A forduéó rangadóján a Lyon a forduló előtt a negyedik helyen álló Auxerre-t fogadta, és a bajnokcsapat védelméből még mindig hiányzott a sérült Abidal és Cacapa, de ennek az első félidőben semmi nyoma nem volt, mert ekkor a hazai gárda nagy fölényben futballozott. A főhős a sérüléséből visszatérő Sylvain Wiltord volt, aki már az ötödik percben megszerezte a vezetést a Lyonnak - a csatárnak Arsenalba igazolása, vagyis 2000 nyara óta ez volt az első találata a Ligue 1-ben.

A támadó félóra elteltével gólpasszt adott Juninho Pernambucanónak, aki közvetlen közelről sodorta a labdát a hálóba. A vendégeknek az első játékrészben momentumuk sem volt, a szünet után azonban már jobban is futballoztak, sikerült is szépíteniük Benoit Cheyrou kissé szerencsés góljával. Ez volt a második találat, amit a Lyon ebben a szezonban hazai pályán kapott, és az OL védelme hét bajnoki után kapitulált ismét, de ennek nem volt sok jelentősége, hiszen a végeredmény 2-1 lett.

Az üldözők csak vasárnap léptek pályára, és mind a Lille-től, mind a Sochaux-től sima hazai győzelme lehetett várni, hiszen mindkét gárda ellenfele egy kiesőjelölt volt. Ehhez képest egyik élcsapat sem tudta begyűjteni a három pontot. A Lille az első félidőben csak szenvedett a remekül védekező Strasbourg ellen, sőt, a második játékrész elején a vendégek szereztek vezetést.

A hazaiak csak hat perccel a lefújás előtt egyenlítettek, de még mindig jobban jártak, mint a Sochaux, amely kikapott a Lenstől. Pedig itt az esélyesebbnek tartott együttes szerzett vezetést bő negyedórával a lefújás előtt, és semmi jel nem mutatott arra, hogy a vendégek fordíthatnak. Azonban így történt, mégpedig két cserejátékos segítségével: előbb Daniel Cousin talált be két perccel pályára lépését követően, majd pedig a ráadás perceiben a a hajrában beküldött Pape Sarr a három pontot is megszerezte a vendégeknek. Sarrt egyébként a nyáron el akarták küldeni Lensból, és ez volt az első meccse az idény során a gárdában...

A hét közben a csapat éléről José Anigót elküldő Marseille-nél még nem az új mester, Philippe Troussier ült a kispadon, hanem az ideiglenesen kinevezett Albert Emon ült a kispadon, és vezérletével az OM begyűjtötte a három pontot a Nantes ellen. Ez a győzelem azt jelentette, hogy a csapat feljött az ötödik helyre, hiszen a Monaco megint nem tudott nyerni (a nagyhercegség csapata immár nyolc mérkőzés óta nyeretlen), és Didier Deschamps együttese így már csak a hetedik pozícióban szerénykedik.