Vágólapra másolva!
Svájci és ír konzorcium futott versenyt a Ferencvárosnál, amelynek végén utóbbi befektetői csoport lett a befutó. Információnk szerint több mint hatmillió eurós, pontosabban 1,7 milliárd forintos ajánlattal nyertek az írek.

Hosszú tárgyalássorozat végén a Furulyás János elnök vezette vezérkar komoly sikert könyvelhet el, miután sikerült megállapodnia egy ír befektetői csoporttal, amely a labdarúgócsapat üzemeltetését is vállalta.

A tranzakcióból természetesen a zöld-fehérek más szakosztályai is részesednének, mégpedig az adólevonás után megmaradt összeg kamataiból. Az üzlet létrejöttében nagy szerepe volt a tárgyalásokat végig személyesen lebonyolító Furulyás Jánosnak, az FTC elnökének.

Korábban úgy értesültünk, hogy az ír ügylet véghezvitelében sokat segített a magyar bajnoknak a válogatottal jelenleg Thaiföldön tartózkodó Pellády Péter, ám a menedzser cáfolt: "Semmi közöm az ír befektetési csoporthoz, a tárgyalásokon sem vettem részt, ugyanakkor tény, hogy egyik cégem megbízási szerződést kötött a Ferencvárossal a stadionépítés és az infrastruktúra kialakítása ügyében, ami valóban egy svájci társaság. Az ingatlanok ügyében egyébként az illetékes hatóságnak kell döntenie."

"Magyarországon nem csupán a Ferencvárosnak, hanem a többi klubnak is szívesen segítek a cégemen keresztül, mint ahogy, ha kell, a horvátokkal közösen rendezendő Eb-re készülő stadionépítésben is szerepet vállalunk, mivel az egyik cégem éppen erre szakosodott. Viszont ismétlem, a Ferencváros ír kapcsolatához semmi közöm" - tette hozzá a válogatott menedzsere.

Furulyás János a Ferencváros-Basel mérkőzés előtt cáfolta, hogy a magyar csapat már elkelt, ám leszögezte: valóban tárgyalásokat folytatnak az ír befektetőkkel. A szerdai Ferencváros-Basel mérkőzés előtt ugyanakkor sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a T-Mobile és a zöld-fehér klub két és fél évvel meghosszabbítja december 31-én lejáró szponzori szerződését.

"Az egyesület 100 százalékig megfelelt a megállapodásban foglaltaknak, míg partnere túl is teljesítette a vállaltakat" - dicsérte a legfőbb támogatónak nevezett telekommunikációs céget Furulyás János klubelnök, mielőtt aláírta volna az új, 2007. június 30-ig szóló szerződést.

Az egyesület első számú vezetője példaként említette, hogy előfordult, amikor előrehozott juttatásra volt szüksége a klubnak, s a T-Mobile eleget tett a kérésnek. "Nem túl könnyű, de sikeres két év áll mögöttünk. A csapat játszik, mi pedig biztosítjuk a feltételeket" - mondta Sugár András vezérigazgató, aki kijelentette, hogy a gárdának bajnokságot kell nyernie, hiszen piacvezető cég áll mögötte. Sugár hozzátette: azt szeretnék, ha az együttes minél hamarabb biztosítaná helyét a Bajnokok Ligája főtábláján, bár megjegyezte: ezzel kapcsolatban türelmes a vállalat.

A Ferencváros és az ír cég közötti együttműködés részleteire hamarosan visszatérünk.

Bánki József