Vágólapra másolva!
A még kiadó három továbbjutó helyen az Arsenal, a Werder Bremen és a címvédő FC Porto lépett a Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese közé. A csoportkör utolsó fordulójának keddi játéknapja bővelkedett a drámákban. Az E csoportban az Arsenal a Rosenborg kiütésével biztosította helyét, a Bremen Valenciában nyert, míg a Porto meglepetésre az eddig százszázalékos Chelsea ellen kapaszkodott meg az utolsó szalmaszálba.

Arsenal (angol) - Rosenborg (norvég) 5-1 (4-1)
London, Highbury Park, 34 ezer néző
v.: Farina (olasz)
Arsenal: Almunia - Hoyte, Toure, S. Campbell, Ashley Cole (Van Persie, 75.) - Reyes, Fabregas, Flamini, Pires (Owusu-Abeyie, 88.) - Bergkamp (Clichy, 72.), Henry
Rosenborg: E. Johnsen - Solli, Hansén, Hoftun, Stensaas - Strand (George, 62.), F. Johnsen, Winsnes (Olsen, 89.) - Braaten, Helstad (Storflor, 78.), Brattbakk
gól: Reyes (3.), Henry (24.), Fabregas (29.), Pires (41., büntetőből), Van Persie (84.), illetve Hoftun (38.)

A már továbbjutó PSV mellett az Arsenalnak volt a legnagyobb esélye az utolsó kör előtt a továbbjutásra, az angol csapat pontelőnnyel állt a második helyen a görög Panathinaikosz előtt. A feladat egyszerűnek tűnt: Arsene Wenger tanítványainak csupán a nyeretlen Rosenborgot kellett legyőzniük.

Az Arsenalban az eltiltott Vieira and Lauren duót Matthieu Flamini and és Justin Hoyte pótolta, a norvégoknál Orjan Berg, Christer Basma, Vidar Riseth és Mikael Dorsin hiányzott sérülés miatt.

Jól is kezdett a londoni gárda, a 3. percben Bergkamp tálalt mesteri labdát Reyes elé, aki megforgatta Hansent, s megszerezte a vezetést (1-0). A 24. percben Henry, a 29. percben pedig Fabregas növelte az előnyt, megnyugtatva ezzel a Highbury közönségét (3-0). Henry 35. BL-találatát ünnepelhette.

A 38. percben ugyan Hoftun szépített, de Johnsen kapus szabálytalanságát Pires pillanatokkal később tizenegyesből torolta meg (4-1).

A második félidőben már visszavett a tempóból a hazai együttes, az Ashley Cole helyére csereként beálló Van Persie azért a hajrában még szerzett egy gólt (5-1).

Panathinaikosz (görög) - PSV Eindhoven (holland) 4-1 (2-1)
Athén, Leoforosz Alekszandrasz-stadion, 13 ezer néző
v.: Fröjdfeldt (svéd)
Panathinaikosz: Galinovic - Vyntra, Kiriakosz, Morris, Münch - Konsztantinidisz, Maric (Mitu, 85.), Basszinasz, Gonzalez (Goumas, 79.) - Papadopulosz, Olisadebe (Sanmrtean, 73.)
PSV: Gomes - Fehér Cs. (Vonlanthen, 64.), Alex (Lamey, 76.), Bouma, Li - Van Bommel, Vogel, Cocu - Park, Farfán, Beasley
gól: Papadopulosz (30.), Münch (45., 57., az elsőt büntetőből), Sanmartean (81.), illetve Beasley (37.)