Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten véget értek a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései, és a nemzetközi porondon jó néhány remek teljesítmény akadt - álomcsapatunk többségét olyan focisták alkotják, akik a BL-ben kiválóan szerepeltek. De ott van a tizenegyben az afrikai Bajnokok Ligája győztesének kapusa is.
Dele Aiyenugba (nigériai, Enyimba Rangers): Afrikában a hét végén rendezték a Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját, és a címvédő Enyimba Rangersnek sikerült megőriznie a trófeát. A nigériai együttes előbb ledolgozta az első meccsen összeszedett egygólos hátrányát, majd a tizenegyesrúgások során 5-4-re nyert - Aiyenugbát a párbaj előtt cserélték be, de így is kivédett egy büntetőt.
Maicón (brazil, AS Monaco): A nagyhercegség csapata immár végképp túllendült korábbi hullámvölgyén, és pazar hetet zárt: a Bajnokok Ligájában idegenben verte 5-0-ra a Deportivot, és kiharcolta a továbbjutást, majd a bajnokságban a Bastia ellen diadalmaskodott vendégként 2-0-ra. A védelem tehát tökéletesen látta el a feladatát, és a jobbhátvéd Maicón a Depor ellen gólt is szerzett.John Terry (angol, Chelsea FC): A londoniak a múlt héten két meccsből egyet sem nyertek, mégsem lehetnek elégedetlenek, hiszen a BL-ben a Portotól elszenvedett vereségnek nem volt jelentősége, a bajnokságban az Arsenal ellen elért idegenbeli döntetlen pedig jó eredménynek számít. Terry az előbbi meccsen nem játszott, utóbbin viszont a mezőny egyik legjobbja volt, és védő létére gólt is fejelt.Gaetano de Rosa (olasz, Reggina): A Reggio Calabria-i együttes elsősorban hazai pályán gyűjtögeti pontjait a Serie A-ban, és a hét végén ennek megfelelően a Cagliari ellen sikerült nyernie. Ez persze nem ment könnyen, de némileg váratlanul a középhátvéd De Rosa lépett előre fő gólvágóként, és kétszer is bevette a szárdok kapuját.Markus Münch (német, Panathinaikosz): A görög gárda a Bajnokok Ligájában a PSV Eindhoven legyőzésével csak annyit ért el, hogy az UEFA-kupában folytathatja, de a 4-1-es diadal így is remek eredmény volt a számára. A meccs legjobbja egyértelműen a balhátvéd Münch volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.
Achille Emana (kameruni, Toulouse FC): A TFC két döntetlen után tudott ismét nyernie a francia pontvadászatban, igaz, a sereghajtó Istres ellen kötelező volt a három pont megszerzése. A kameruni középpályás, Emana mindenesetre mindent megtett a diadal érdekében, egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.Óscar González (spanyol, Real Zaragoza): A zaragozai gárda idegenben eddig nem szerepelt valami jól a Primerában, így az Osasuna elleni pontszerzés remek teljesítménynek számított az aragóniaiak részéről. A döntetlen elsősorban a középpályás, Óscar érdeme volt, aki többnyire csereként szokott lehetőséget kapni, de most a kezdő tizenegyben szerepelt, és ezt két góllal hálálta meg.Clarence Seedorf (holland, AC Milan): A milánói együttes valóságos gálaelőadást rendezett a Fiorentina ellen a hét végén a bajnokságban, és a 6-0-s győzelemmel végződött összecsapáson több futballista is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A holland középpályás is ezen focisták közé tartozott, két góljával kulcsszerepet vállalt a magabiztos győzelemből.Tuncay Sanli (török, Fenerbahce): A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában lejátszott Fenerbahce-Manchester United találkozónak semmit tétje nem volt, és a MU erősen tartalékosan állt fel, a törökök 3-0-s győzelme így is remek eredménynek számított. A meccs főhőse a mesterhármast szerző bal oldali középpályás, Tuncay volt, akit az angol védők nem tudtak tartani.
Szergej Szemak (orosz, CSZKA Moszkva): A moszkvai együttesnek csak egy esélye volt arra, hogy továbbjusson a BL-ben: ehhez idegenben kellett nyernie a PSG ellen. Az oroszok végre is hajtották ezt a bravúrt, köszönhetően csapatkapitányuk, Szemak mesterhármasának, ám balszerencséjükre a Porto le tudta győzni a Chelsea-t, így a CSZKA számára csak az UEFA-kupa maradt meg.Benny McCarthy (dél-afrikai, FC Porto): A Sárkányokra két fontos mérkőzés is várt a múlt héten: előbb a BL-ben a Chelsea-t fogadták, majd a Világkupa döntőjében léptek pályára Jokohamában az Once Caldas ellen. Előbbi találkozón a továbbjutás volt a tét, és McCarthy fejesével sikerült is ezt elérni, majd a Világkupát is elhódította a gárda - a dél-afrikai csatár itt is a mezőny legjobbja volt, ám a szerencse elpártolt mellőle, és csak kapufáig, meg lesgólig jutott.