Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség svájci központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását, s a legjobb 16 között négy fantasztikus párharcra is sor kerül. A Juventus a Real Madriddal, a Chelsea az FC Barcelonával, az AC Milan a Manchester Uniteddel, míg az Arsenal a Bayern Münchennel találkozik.

A címvédő Portóra rendkívül nehéz feladat vár, hiszen az egész idényben veretlen Internazionaléval került össze, míg az idei döntőben vesztes francia AS Monaco a Fehér Csabát is foglalkoztató holland PSV Eindhovent "húzta".

A Lisztes Krisztiánt térdsérülés miatt egész ősszel nélkülöző német Werder Bremen a francia Olympique Lyon ellen próbálhatja meg kivívni - vélhetően már a magyar válogatott irányítóval - a negyeddöntőbe jutást.

Az első mérkőzésekre február 22-én és 23-án kerül sor a csoportmásodikok otthonában, míg a visszavágókat március 8-án és 9-én rendezik.

Az eredeti időponttól egyedül az Inter tér el, amely nem március 8-án fogadja a Portót, mivel városi riválisa, a sorozatot tavaly megnyerő Milan ugyanaznap a MU-val meccsel. A két milánói gárda egyaránt a San Siróban játssza hazai mérkőzéseit, így az európai szövetség az egyik találkozót kénytelen volt egy héttel későbbre, azaz március 15-ére halasztani.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítása:
Real Madrid (spanyol) - Juventus (olasz)
FC Porto (portugál) - Internazionale (olasz)
FC Barcelona (spanyol) - Chelsea (angol)
Werder Bremen (német) - Olympique Lyon (francia)
FC Liverpool (angol) - Bayer Leverkusen (német)
PSV Eindhoven (holland) - AS Monaco (francia)
Manchester United (angol) - AC Milan (olasz)
Bayern München (német) - Arsenal (angol)