Vágólapra másolva!
A Gary Megson távozása után érkező új menedzserrel, Bryan Robsonnal is folytatja mélyrepülését a West Bromwich Albion az angol labdarúgó-bajnokság legmagasabb osztályában, a Premier League-ben. Gera Zoltán együttese ezúttal a városi rivális Birmingham City otthonában szenvedett 4-0-s vereséget, amivel "bebetonozta" magát a sereghajtó pozícióba.

A mérkőzésen gyakorlatilag három percig volt esélye a Gera Zoltánt kezdőként a soraiban tudó WBA-nak: ekkor a walesi válogatott Robbie Savage váltott gólra egy Riley játékvezető által meglehetősen könnyű szívvel befújt büntetőt. Ezt követően villant egyet az egykori ferencvárosi kedvenc, és egy lecsorgó labdát remek mozdulattal emelt a kapufára, más kérdés, hogy ez volt a vendégek egyetlen értékelhető megmozdulása az első játékrészben.

A City viszont nem állt le, és az első félóra végére padlóra küldte a teljesen indiszponált, Angliában merőben szokatlan módon csak lézengő játékosokból álló, akaratgyengének tűnő West Bromwichot. Morrison és Heskey azt csinált, amit akart, a tartalékos - a csapatkapitány Moore ezúttal nem állt Robson mester rendelkezésére - vendégvédelem csak asszisztált a hazai parádéhoz.

A szünetben a vendégek szakvezetője lecserélte Gera Zoltánt, helyére Earnshow állt, és bár felpörgött kicsit az Albion, a játék képe érdemben nem változott. A hazai csapatnál az utolsó tizenkét percre játéklehetőséget kapott a válogatott egykori alapembere - aki bizonnyal rendkívüli sérülékenysége miatt nem futott be igazán nagy karriert -, a Cityben "levezető" Darren Anderton, és ha már beállt, akkor gyorsan rúgott is egy szabadrúgásgólt (igaz, ebben Heskey is besegített neki).

A vége 4-0, a Birmingham ezzel egy héten belül - az előző fordulóban a Villa volt áldozat - két városi rangadót nyert, míg a WBA szezonbeli legsúlyosabb vereségével egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül.

A papírformának megfelelően a Manchester United legyőzte a Király Gábort és Torghelle Sándort is foglalkoztató vendég Crystal Palace-t. A magyar kapus végig a pályán volt, több bravúrt is bemutatott - az első játékrészben többek között hárította Wayne Rooney büntetőjét -, míg a csatárt ezúttal még a kispadra sem jelölte Iain Dowie vezetőedző.

Premier League, 18. forduló:
Birmingham City - West Bromwich Albion 4-0 (3-0)
gól:
Savage (3., 11-esből), Morrison (23.), Heskey (30.), Anderton (80.)

Blackburn Rovers - Everton 0-0

Bolton Wanderers - Manchester City 0-1 (0-0)
gól:
Barton (52., 11-esből)

Chelsea - Norwich City 4-0 (3-0)
gól:
Duff (10.), Lampard (34.), Robben (44.), Drogba (83.)

Middlesbrough - Aston Villa 3-0 (1-0)
gól:
Hasselbaink (20.), Job (68.), Reiziger (88.)

Tottenham Hotspur - Southampton 5-1 (3-0)
gól:
Defoe (8., 27., 61.), Kanoute (44.), Keane (88.), illetve Crouch (47.)

Manchester United - Crystal Palace 5-2 (2-1)
Old Trafford, 67 814 néző
MU:
Carroll - G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Fortune (O'Shea, 32.), Fletcher, Scholes, Keane, Giggs, Rooney, Smith.
CP: Király - Boyce, Sorondo, Hall, Granville, Routledge (Andrews, 81.), Riihilahti (Soares, 69.), Watson, Hughes (Lakisz, 69.), Kolkka, Johnson.
gól: Scholes (22., 49.), Smith (35.), Boyce (48., öngól), O'Shea (90.), illetve Granville (27.), Kolkka (46.)