Vágólapra másolva!
A Premier League 18. fordulójának hétfői zárómérkőzésén a Charlton 2-1-re legyőzte a Fulham együttesét, s ezzel feljött a hetedik helyre a táblázaton. A Liverpool egyre inkább közelít a Real Madridban csak cserepados Fernando Morientes leigazolásához.

A Charltonnak mínusz hetes (21-28) a gólkülönbsége, ám mivel a kiadós zakókat sovány győzelmekkel "kiegyenlítette", ilyen mérleggel is a Premier League élmezőnyéhez tartozik. Sorozatban harmadik meccsén diadalmaskodott az együttes, a londoni derbin a Fulham volt a szenvedő fél, a december 26-ai southamptoni kirándulás után azonban két nagyon nehéz meccs vár a gárdára. Előbb - december 28-án - a harmadik Evertont, újév első napján pedig a jelenleg második s címvédő Arsenalt fogadják Alan Curbishley tanítványai.

Az Athleticet egy ponttal és ugyanennyi pozícióval megelőző Liverpool még mindig nem találta meg a Madridba távozott Michael Owen helyettesét, spanyol lapértesülés azonban meglehet, épp a Realból fog erősíteni a Mersey-parti gárda.

A Marca úgy tudja, hogy a fővárosi elitklub elengedi Angliába Fernando Morintest, ám csak abban az esetben, ha a szigetországiak legalább 10 millió eurót fizetnek érte, ám ők egyelőre csak 5,2 milliót ajánlottak. "Fernandót nem ajándékozzuk el" - nyilatkozott az egyik illetékes. "Nagyon szívesen játszanék a Liverpoolban, érdekel a dolog, ezért szóltam a vezetőknek, hogy el akarok menni" - mondta a támadó a BBC-nek.

Morientes az előző idényt kölcsönben a Monacónál töltötte, s a hercegségi együttes többek között az ő nagyszerű teljesítményének köszönhetően a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt.

A váltásra azért kerülhet sor, mert a spanyol támadó az utóbbi hetekben ismét háttérbe szorult a Realnál: jelenleg Ronaldo, Raúl és Michael Owen is megelőzi a rangsorban. A közelmúltban a Monaco is újra érdeklődött iránta - tudatta az MTI.

Az angol olvasók véleménye egyébiránt egybecseng Rafael Benítez edzőnek a - spanyol gólvágó megszerzésére irányuló - törekvésével: A Sky Sports azon kérdésére, hogy kit kellene leigazolnia a Liverpoolnak januárban, a többség (67%) Morientes nevével válaszolt, míg Anelkára 16 százaléknyian voksoltak, Berbatov és Andy Johnson pedig 5-5 százalékot kapott.

Premier League, 18. forduló:
Charlton Athletic - Fulham 2-1
gól:
J. Thomas (27.), Karkouri (67.), illetve Radzinski (82.)

Az angol focisták az ünnepek során nem sokat fognak pihenni, hiszen december 26-án, 28-én és január 1-jén (!) is teljes fordulót rendeznek a Premier League-ben, majd két nap pihenőt követően, január 3-án és 4-én újabb bajnokikkal folytatódnak a küzdelmek.