Vágólapra másolva!
Csütörtök délután Vanderlei Luxemburgót, a brazil válogatott korábbi szövetségi kapitányát nevezték ki a Real Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé. A szakember, aki másfél évre szóló szerződést írt alá, Mariano Garcia Remónt váltja a kispadon.

"Rendkívül nehéz volt meghoznunk ezt a döntést, de úgy gondolom, hogy a Real Madridnak meg kell újulnia" - indokolta a vezetőség döntését Emilio Butragueno alelnök. Hasonlóképpen vélekedett Florentino Perez, a klub első számú embere is: "A célunk, hogy 2005-ben ismét olyan futballt mutasson a gárda, amiért az emberek imádják a Real Madridot".

"Óriási szakmai elismerés ha az embert a világ egyik legjobb csapatához hívják, így nem utasíthattam vissza az ajánlatot" - mondta Luxemburgo, aki hazájában rekordot állított fel azzal, hogy a Palmeiras, a Corinthians, a Cruziero és a Santos csapatával is bajnokságot nyert. Luxemburgo 1998 augusztusától 1998 októberéig volt brazil szövetség kapitány, azóta klubcsapatoknál tevékenykedik.

A nyári felkészülést még a korábbi spanyol szövetségi kapitány, Jose Antonio Camacho irányításával kezdte a Real Madrid, az együttes volt játékosa azonban szeptember 20-án lemondott, miután sok kritika érte őt, illetve tanítványait a gyenge szezonkezdet és a mutatott játék miatt.

Helyét Garcia Remón foglalta el, akivel október 15-én kötött a jövő nyárig szóló szerződést a klub. Irányításával a csapat bejutott a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában, ám a bajnokságban 17 forduló után csak az 5. helyen áll, hátránya 13 pont az éllovas FC Barcelonával szemben.