Vágólapra másolva!
Két ferencvárosi futballistával, Zováth Jánossal és Kiss Györggyel erősíthet a Vasas a téli átigazolási időszakban, amihez az említett játékosoknak engedniük kell fizetési igényeikből. Egy másik Fradi-játékos is távozhat az egyesülettől, Sowunmi Thomas iránt ugyanis egy élvonalbeli arab klub érdeklődik.

Régóta nyílt titok az Illovszky-stadion környékén, hogy Egervári Sándor, a Vasas vezetőedzője nagyon szeretné csapatában tudni két egykori játékosát, ám a piros-kékeknél nem tudják és nem is akarják megadni azt az összeget, amit Zováth és Kiss az Üllői úton keresett. Mindez azt jelenti, hogy a futballistáknak kevesebb pénzzel kell megelégedniük, ha a Fáy utcába igazolnak.

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvivője a két labdarúgó szerződtetéséről a következőket nyilatkozta: "Valóban tárgyalunk a két játékossal, és valóban szeretnénk, ha nálunk folytatnák pályafutásukat, de anyagi lehetőségeink behatároltak, azaz a futballistáknak engedniük kell az igényeikből. Tény, mindketten erősítést jelentenének, ugyanakkor a klub pénzügyi helyzetére is figyelemmel kell lennünk, elvégre ha a nemzetközi kupaszereplést nem tudjuk kiharcolni, a komolyabb beruházásaink nem térülnek meg. Márpedig valljuk be, könnyen megeshet, hogy nem érjük el az UEFA-kupa-indulásra jogosító helyezést."

A Vasasban néhány éve már megfordult Zováth a Fradinál az idény végén kisebb vitába keveredett László Csaba vezetőedzővel, de elsősorban nem ezért, hanem a zöld-fehérek nehéz anyagi helyzete miatt hagyná el a bajnokcsapatot. Az elkövetkezendő időben a két játékoson múlik, hogy csatlakoznak-e egykori dunaújvárosi mesterükhöz, ami viszont biztosnak tűnik, a Fradinál képtelenek tovább állni a bérüket.

Egy másik ferencvárosi játékos is távozhat az egyesülettől, Sowunmi Thomas iránt ugyanis egy élvonalbeli arab klub érdeklődik. A támadó saját szabadsága terhére a felkészülés kezdetéig utazik el Dubaiba. "Nem akarom mindenáron elhagyni a Ferencvárost, hiszen pályafutásom egyik legsikeresebb fél évét hagytam magam mögött. Gondolnom kell azonban a saját jövőmre is, most pedig egy olyan ajánlat érkezett Dubaiból, amely a klub számára és a részemre is nagyon kedvező feltételeket kínál. Mivel élő szerződésem van, nem én döntök a sorsomról, egy viszont biztos: én akkor is boldog leszek, ha tavasszal is a Ferencváros csapatában lépek majd pályára" - nyilatkozta az ftc.hu-nak Sowunmi.

Bánki József