Vágólapra másolva!
Hivatalosan csütörtök délután kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre a Fehérvár FC labdarúgócsapata, ám előfordulhat, a pénzügyi nehézségek miatt már az első erőfelmérőn, a nyíregyházi teremtornán sem lépnek pályára Csertői Aurél tanítványai.

Csütörtökön kezdte meg a felkészülést, s szombaton, a magyar terembajnokság nyíregyházi selejtezőjében már pályára is lépne a Fehérvár FC labdarúgócsapata, ám lehetséges, a székesfehérváriak nem vállalják a szereplést.

A tét immáron nem csupán a játékosok követelése, hanem a klub léte, a sportnapilap szerint ugyanis a futballgárdát működtető kft. sürgősen rendezésre váró adóssága immár 210 millió forintra rúg. Hogy ki vállalja majd a fizetési kötelezettségeket (ha vállalja egyáltalán), az nagy kérdés.

A játékosok nagy része - szinte csak Kuttor Attila kivétel ez alól - már feljelentette a klubot a Magyar Labdarúgó Ligánál, amelynek illetékes bizottsága csupán másfél-két hét múlva hozhat döntést a feljelentésekben

A játékosoknak így kötelességük megjelenni az edzéseken, ám a székesfehérvári együttes csapatkapitánya, Szabó Tibor úgy nyilatkozott a Fejér megyei Hírlapnak, a klubot eddig feljelentő játékosok arra az elhatározásra jutottak, hogy végső esetben nem utaznak el Nyíregyházára, a terembajnokság szombati csoportmérkőzéseire.

"Elhatározásunk ugyan még nem végleges, az attól is függ, hogy mire jutunk a mai edzés előtt a vezetőkkel. Nagyon sajnáljuk, ha mégis erre a lépésre kényszerülnénk, de úgy érezzük, hogy egyre nehezebb a helyzetünk. Erre jellemző példa az is, hogy van olyan társunk, aki már jelezte: nincs pénze arra, hogy megjelenjen az edzésen. Szeretnénk játszani a teremtornán, s ha szombatig pénzünkhöz jutunk, úgy semmi akadálya nem lesz a részvételünknek" - mondta Szabó.

A csapat egyébként a selejtezőben az NB I/B Kelet-válogatottja, illetve a Békéscsaba ellen lépne pályára. Csertői Aurél vezetőedző mindenesetre már kész tervvel rendelkezik a felkészülést illetően, e szerint januárban és februárban összesen 11 találkozót vívna csapata

a tervezett program, január
19.: Pécs
22.: Kaposvár
26.: Vecsés
29.: Haladás

február
02.: Dunaferr
05.: Vasas
09.: Bodajk
12.: Paks
16.: Tatabánya
19.: Kaposvölgye
26.: ZTE