Vágólapra másolva!
Nagyon úgy tűnt, hogy a Serie A 18. fordulójában az Internazionale elveszíti veretlenségét, hiszen a Sampdoria a 88. percben még 2-0-ra vezetett a San Siróban. A milánói kék-feketék azonban szédületes öt percet produkáltak, és három gólt szerezve végül otthon tartották a pontokat. Győzött az éllovas Juventus, valamint a harmadik Udinese, és a két római csapat is. A Milan viszont csak 0-0-ra volt képes Palermóban, így az éllovas Zebrák előnye újra négy pontra duzzadt.

A bajnokságban még veretlen Inter Adriano helyzetével nyitott, a brazil Stankovicot akarta kiszolgálni, de labdája elgurult keresztbe a társ előtt. Egy perccel később Cambiasso lőtt ballal 14 méterről, de Antonioli a léc fölé paskolta a labdát. Majd' fél óráig semmi érdemleges nem történt, aztán az utolsó tíz percben mindent bepótoltak a csapatok.

Kezdődött Stankovic léc fölött elszálló fejesével, aztán Antonioli nyert újabb csatát Cambiasso ellen, majd ismét a genovaiak kapusa remekelt, Vieri bólintásánál. A Sampdoria is jelezte, hogy a pályán van, Flachi még csak ijesztgetett, Tonetto azonban már pontosan célzott, egy látszólag céltalanul átívelt labdát tett maga elé a tizanhatosra betörve, majd Emrét távoltartva a bal sarokba helyezett.

Vieri egyből megpróbált válaszolni, de hiába pörgette fel és lőtte el a labdát látványosan, a lefelé csapodó bomba elkerülte a bal felsőt. A második játékrészben folyamatos nyomás alatt volt a Sampdoria kapuja, de Antonioli legyőzhetetlen volt, a legnagyobbat Stankovic 12 méterről elengedett próbálkozásánál védte.

Azért a vendégek is mentek előre, a 82. percben Emre eladott labdája után egy klasszikus kontrát vezettek, Flachi sarkalt Dianahoz, aki átívelt Kutuzovnak, és a fehérorosz cserecsatár góllal fejezte be a támadást. Úgy nézett ki padlón az Inter, de ekkor jött a fordulat: a szintén csereként beálló Martins előbb szépített, majd ugyanő szerzett erőszakosan labdát, középre tett, és Vieri kapásból a hálóba zúdított. És még nem volt vége, egy beívelés után Stankovic Recoba elé talált, az uruguayi pedig ballal kilőtte a jobb alsót 21 méterről.

A Juventus gólgazdag meccsen verte az újonc Livornót, a harmadik helyezett Udinese nem nagyon akar leszakadni az éllovas duótól, és ezt a Cagliari elleni diadallal nyomatékosította, a Lazio kettőből kettőt nyert Papadopulo irányításával, a római derbi után Firenzében is begyűjtötték a három pontot.

A Roma nem hagyta újabb sikerélményhez jutni az előző fordulóban első győzelmét megszerző Atalantát, a Parma Sienában győzött, és ezzel utolérte a toszkánokat, Leccében nem bírtak egymással a déli riválisok, a Messina és a Brescia pedig zakóval küldte haza a Bresciát és a Chievót.

Késő este Palermóban próbált szerencsét a Milan, ám nem járt túl sok sikerrel, mivel csak egy pontot hozott el a szicíliai városból. Mindez azt jelenti, hogy "hiábavaló" volt a hétközi Juve-előny megfelezése, hiszen a Zebrák újra négy ponttal vezetik a bajnokságot.

Serie A, 18. forduló:
Internazionale - Sampdoria 3-2 (0-1)
gól:
Martins (88.), Vieri (91.), Recoba (93.) illetve Tonetto (44.), Kutuzov (82.)

Juventus - Livorno 4-2 (2-1)
gól:
Del Piero (17.), Camoranesi (25., 92., a másodikat 11-esből), Ibrahimovic (75.), illetve Vidigal (42.), Melara (80.)

Udinese - Cagliari 2-0 (1-0)
gól:
Di Natale (23.,), Pisano (59., öngól)

Fiorentina - Lazio 2-3 (1-1)
gól: Miccoli (21., 85.), illetve Di Canio (33.), Pandev (64.), Dabo (82.)

Lecce - Reggina 1-1 (1-1)
gól:
Babu (43.), illetve Mozart (45+3., 11-esből)

Messina - Brescia 2-0 (1-0)
gól:
Donati (6.), Parisi (70., 11-esből)
kiállítva: Sculli (52., Brescia), Iliev (66., Messina)

Bologna - Chievo 3-1 (1-0)
gól:
Locatelli (27.), Tare (60.), Bellucci (87., 11-esből), illetve Zanchetta (77.)
kiállítva: Amauri (92., Chievo)

Siena - Parma 0-1 (0-1)
gól:
Gilardino (21.)
kiállítva: Pecchia (85., Siena)

Roma - Atalanta 2-1 (1-0)
gól:
Montella (40., 53.), illetve Marcolini (85.)
kiállítva: Lazzari (92., Atalanta)

Palermo - Milan 0-0