Vágólapra másolva!
A Real Madrid - elsősorban a duplázó Ronaldónak köszönhetően - 3-0-ra nyert az Atlético elleni fővárosi derbin, s így a táblázaton feljött a második helyre, ahol holtversenyben áll a címvédő Valenciával. Az éllovas Barcelona előnye hét pontra csökkent az üldöző duóval szemben, miután 3-0-ra kikapott a Villarreal otthonában.

A Real már a 11. percben vezetést szerzett a madridi csúcsrangadón: ekkor Roberto Carlos bal szélről belőtt passza után Zidane hatalmas lyukat rúgott, Ronaldo viszont résen volt, és 13 méterről a jobb sarokba továbbította a labdát. Ezután a hazaiak végig támadták a meccset, ám talán átok ült rajtuk, hiszen hiába dolgoztak ki szinte tucatnyi helyzetet, nem tudták bevenni Casillas kapuját.

Nem így a vendégek, akik az utolsó tíz percben fölényessé tették sikerüket. Előbb a 82. percben Raúl remek labdáját váltotta gólra - a kapus kicselezése után - Solari, majd pár pillanattal később Zidane - némileg feledtetve meccs eleji bakiját - adott gólpasszt a királyi gárda brazil gólzsákjának. A duplázó Ronaldo középtávolról tüzelt, s Leo Franco lábai közt átsuhanó labdájával az idei szezonban immár tizedszer zörgette meg az ellenfelek, ezúttal a városi rivális hálóját.

Az Espanyol továbbra is kitűnően szerepel, a "kisebbik" barcelonai gárda ezúttal a vendég Osasuna ellen nyert három góllal. A tabellán immáron negyedik, hiszen megelőzte a Getafe ellen szombaton botló Sevillát.

Még a játéknap előtt Joan Laporta, az éllovas FC Barcelona elnöke kijelentette, hogy a téli átigazolási időszakban legfeljebb egy-két labdarúgót igazolnak. "Összesen négy javaslatot kaptunk, ezek közül egyet vagy kettőt valósítunk meg. Egy játékost leszerződtetünk, a másik valószínűleg cserébe jön hozzánk" - idézte az MTI Laportát. Az elnök nem volt hajlandó elárulni, hogy kikkel tárgyalnak, ám sajtóértesülések szerint Edu, az Arsenal brazil középpályása kerülhet a katalán sztárcsapathoz.

Meglehet, rá is fér az erősítés a 2004-ben parádézó katalánokra, minthogy a gránátvörös-kékek komoly verést kaptak vasárnap késő este a Villarreal otthonában. A nyolcadik helyre ugró hazaiak 3-0-ra lemosták az aranyérem nagy esélyesét, s a győzelem letéteményese a korábban a Manchester Unitedben is megfordult Diego Forlán volt: az uruguayi csatár kétszer is bevette a Barca kapuját.

Primera División, 18. forduló:
Espanyol - Osasuna 4-1 (3-1)
gól: Maxi Rodríguez (32.), Fredson (37., 84.), De la Pena (39.), illetve Webo (17.)

Mallorca - Deportivo 2-2 (0-0)
gól: Luis García (56.), Okubo (65.), illetve Luque (50., 63.)

Racing Santander - Málaga 2-1 (2-0)
gól: Javi Guerrero (26.), Regueiro (40.), illetve Navas (86.)

Real Sociedad - Albacete 0-2 (0-1)
gól: Pacheco (7., 49.)

Zaragoza - Betis 1-0 (1-0)
gól: Savio (42.)

Atlético Madrid - Real Madrid 0-3 (0-1)
gól: Ronaldo (11., 84.), Solari (82.)

Villarreal - Barcelona 3-0 (1-0)
gól: Forlán (30., 85.), Gonzalo (48.)