Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indít a vasárnap esti madridi derbit beárnyékoló rasszista megnyilvánulások ügyében. A hazai pályán szereplő Atlético fanatikusainak egy része szinte végig sértegette a Real egyik brazil sztárját, Roberto Carlost.

A játékvezető ezért a rendezőkhöz fordult, akik a hangosbemondón keresztül próbálták "megfékezni" a gyalázkodókat, de sikertelenül. "Ennek hatására még hangosabbak lettek a drukkerek" - mondta a találkozó játékvezetője, Alfonso Perez Burrull, aki jelentésében is megemlítette a szurkolók botrányos viselkedését. Azt egyelőre nem tudni, milyen büntetés vár a 3-0-s vereséget szenvedő Atléticóra.

Nincs köze a rangadóhoz, de fontos hír, miszerint nem kizárt, már jövőre befejezi sikerekben roppant gazdag pályafutását Zinédine Zidane, a labdarúgás történetének - no meg a Real Madridnak - egyik legjobb játékosa. "Az biztos, hogy nem ez az utolsó szezonom. Azt viszont már én sem tudom, hogy szerződésem végégig, azaz 2007-ig is folytatom-e" - mondta a sportág francia legendája a Journal du Dimanche című hetilapnak.

A 33. születésnapját júniusban ünneplő zseni azt is elmondta, megfelelő döntésnek tartja, hogy a tavaly nyári portugáliai Európa-bajnokság után lemondta a válogatottságot. "Ha viszont jótékonysági mérkőzést rendeznének a szökőár áldozatainak megsegítésére, akkor azonnal igent mondanék. Várom, hogy valaki megszervezze ezt az eseményt" - jegyezte meg a Real Madrid klasszisa.

S hogy ki pótolhatja Zizout? Talán az AS Roma fenegyereke, a rendkívül tehetséges Antonio Cassano, aki korábban sem rejtette véka alá, hogy nem az olasz fővárosban kíván "megöregedni". A minap elárulta: a Real Madrid számít álmai csapatának. "Elbűvöl ez a klub! Bárki szívesen igazolna a Real Madridhoz, s úgy vélem, én oda is kerülök, ha töretlen lesz a fejlődésem" - mondta a 22 éves támadó, aki szélsőséges viselkedésével már számos alkalommal okozott botrányt.

Az olasz futball egyik legvitatottabb, rendkívül sértődékeny egyéniségét 2006 nyaráig köti szerződés az AS Romához, s korábban már felmerült - spanyol részről is -, hogy a Realhoz igazol. "Örülnék egy külföldi szerződésnek, mert nem szeretem a túltaktikázott mérkőzéseket. A Serie A-ban pedig leginkább erről beszélhetünk, függetlenül attól, hogy nagy- vagy kiscsapat ellen futballozunk" - csipkelődött hazája bajnokságával a klasszis.

Cassano hozzátette: érdeklődőben nincs hiány, de még nem döntött a jövőjéről. "Minden lehetőséget megvizsgálok az ügynökömmel, de az biztos: a Real Madrid elsőbbséget élvez!" Cassano 2001-ben Bariból került az AS Romához.

[origo]/(MTI)