Vágólapra másolva!
Nem sikerült Fernando Morientes bemutatkozása új csapatában, a Liverpoolban. A Real Madridtól pénteken szerződtetett támadó a Vörösök kezdőcsapatában kapott helyet, azonban sem ő, sem csapattársai nem tudták bevenni a vendégkaput, így Rooney góljával a Manchester United mindhárom bajnoki pontot elvitte az Anfield Roadról. Alex Ferguson csapata győzelmével egy pontra megközelítette a tabellán második helyen álló Arsenalt, mivel az Ágyúsok nagy meglepetésre egygólos vereséget szenvedtek a Bolton otthonában. 

Fernando Morientes, a Mersey partján gyakorlatilag megváltóként várt spanyol válogatott csatár csütörtökön este még elutazott a Real Madriddal a valladolidi Király-kupa-összecsapásra, hogy aztán pénteken repülőre szálljon, és meg se álljon Liverpoolig. A frissen igazolt csatár átesett az ilyenkor szokásos fényképezkedésen új csapata mezében, szombaton pedig már a kezdő tizenegyben kapott a Manchester United elleni szuperrangadón. Ugyancsak kezdőként lépett pályára az Anfielden az argentin Mauricio Pellegrino, akit a spanyol 'Pool-tréner, Rafa Benítez korábbi csapatától, a Valenciától szerződtettek a védelem megerősítésére.

Morientes végül nem váltotta - nem válthatta - meg a világot, a pályán töltött 75 perce alatt derekasan harcolt a United védőivel - egy alkalommal tizenegyesgyanús körülmények között tűnt el Heintze szorításában -, azonban igazán komoly gólhelyzetbe nem került Carrol kapuja előtt.

A mérkőzést végül egy kapitális hiba döntötte el: a 21. percben a hazaiak lengyel kapusa, Jerzy Dudek csúnyán elnézte Rooney labdáját (a lapos, erősnek nem nevezhető lövés a lassított felvételként vetődő hálóőr hóna alatt surrant a hálóba). A hazaiakon még az sem segített, hogy Bennett játékvezető a második félidő derekán második sárga lappal kiállította a Riisét letaroló Brown-t, hiszen Barosék még emberelőnyben sem tudták megadásra késztetni a vendégvédelmet.

Vereségével a Liverpool immáron tízpontos hátrányban van a MU-val szemben, így a Benítez-csapat végképp lekéste a csatlakozást a közvetlen élmezőnyhöz. A Vörösök egyetlen célja immáron nem lehet más, mint a BL-selejtezőt érő negyedik hely megszerzése, ehhez azonban a szombatinál lényegesen acélosabb produkcióra lesz szükségük Gerrardéknak.

Nem történt meglepetés a forduló londoni rangadóján: a listavezető Chelsea idegenben 2-0-ra legyőzte a Tottenhamet. José Mourinho vezetőedző együttesének góljait az angol válogatott klasszisa, Frank Lampard szerezte, az első találatot büntetőből érte el. A hazaiak cserekapusa ismét Fülöp Márton volt.

A Bolton Wanderers 1-0-ra legyőzte a 2. helyen álló Arsenalt, így a Chelsea már 10 ponttal előzi meg londoni riválisát. A mérkőzést a görög Európa-bajnok Szteliosz Giannakopulosz fejesgólja döntötte el, ám ehhez a kapus Manuel Almunia nagy hibája, rossz kifutása is kellett. Az Arsenal ebben az idényben korábban csak a Manchester Unitedtől és a Liverpooltól kapott ki.

Király Gábor - aki iránt egyébként éppen az Arsenal érdeklődik - ismét remek védésekkel segítette a Crystal Palace-t, de a Manchester City így is 3-1-re nyert. A vendégek másik magyar játékosa, Torghelle Sándor ezúttal a kispadra sem ülhetett le.

Premier League, 23. forduló:
Bolton - Arsenal 1-0 (1-0)
gól:
Giannakopulosz (41.)

FC Liverpool - Manchester United 0-1 (0-1)
gól:
Rooney (21.)
kiállítva: Brown (65., Manchester United)

Tottenham Hotspur - Chelsea 0-2 (0-1)
gól:
Lampard (39. - 11-esből, 90.)

Aston Villa - Norwich City 3-0 (2-0)
gól:
Ridgewell (9., 11-esből), Hendrie (28.), Solano (76.)

Charlton Athletic - Birmingham City 3-1 (1-0)
gól:
el-Karkuri (9.), Bartlett (67.), Murphy (75.), illetve Melchiot
(55.)

Manchester City - Crystal Palace 3-1 (2-1)
gól:
S. Wright-Phillips (12., 90.), Fowler (15.), illetve Powell
(32.)

Newcastle United - Southampton 2-1 (2-1)
gól:
Shearer (9., 11-esből), Bramble (38.), illetve Crouch (42.)

Portsmouth - Blackburn Rovers 0-1 (0-0)
gól:
Pedersen (55.)