Vágólapra másolva!
Több mint 100 éves története során először léphet pályára Székelyföldön a Ferencváros. Igaz, a zöld-fehérek a szovátai edzőtáborozás végén a tervek szerint nem tétmeccset, hanem a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően bemutató mérkőzést játszanának a székelyudvarhelyi fiatalokkal.

A Fradi szerda délben indult neki a minimum tízórás útnak a Székelyföld szélén fekvő Szovátára, ahol a csapat egy hétig edzőtáborozik. A zöldek külföldi labdarúgói közül a szerb-montenegrói Dragan Vukmirnak és a macedón Aleksandar Bajevskinak a vízummal, a szlovén Adem Kapicnak az útiokmányával akadtak problémák, így csak csütörtökön csatlakoznak a többiekhez, akárcsak az édesanyja halála miatt hazautazott román Marius Sasu.

Ugyanakkor a küldöttség tagja Szkukalek Igor, aki a napokban az osztrák Admira Wackernél járt próbajátékon, de sohasem titkolta, legszívesebben a Ferencvárosnál maradna. László Csaba vezetőedző egyébként napi három edzést tervez az edzőtáborban, reggel hét órakor hegyi futás, délelőtt erőnléti, délután technikai tréningen vesznek részt Lipcseiék. Az óriási érdeklődésre való tekintettel a magyar bajnok az edzőtábor végén bemutató mérkőzést játszana Székelyudvarhelyen, az FC Budvar fiataljai ellen.

"Székelyföldön fantasztikusan népszerű a Ferencváros - mondta Mózes István, a székelyudvarhelyi klub, az FC Budvar elnöke. - Magam is születésemtől a zöld-fehérek rajongója vagyok, s László Csabát, a Fradi jelenlegi edzőjét gyerekkora óta ismerem. Amióta kiderült, hogy az FTC Szovátán edzőtáborozik, egész Erdélyben izgatott várakozás lett úrrá az embereken. A gyerekek azt tervezik, hogy minden nap elutaznak Szovátára autogramot kérni a játékosoktól, mi viszont bemutató mérkőzést szeretnénk rendezni a Fradi és az FC Budvar fiataljai között. Biztos vagyok abban, hogy a városi sportcsarnok szűknek bizonyul majd, mivel mindössze háromezer férőhelyes. Elvégre idősek és fiatalok évek óta vártak arra, hogy a legnépszerűbb magyar csapat Székelyföldre látogasson."

A ferencvárosi küldöttség a környék legjobbnak tartott szállodájában, a Danubiusban lakik majd, a szerda késő esti érkezés dacára pedig László Csaba csütörtökön reggel már hegyi futást ír elő a játékosoknak.

Bánki József