Vágólapra másolva!
A hét végén a Bundesliga is kezdetét vette, vagyis immár mindegyik topligában zajlik a pontvadászat, ám ezúttal a francia bajnokságban találtuk a legtöbb kiemelkedő teljesítményt. A Ligue 1-et álomcsapatunkban négy labdarúgó is képviseli, de azért nem felejtkeztünk meg a többi európai élbajnokságról sem.
Francesco Antonioli (olasz, Sampdoria): A genovai együttes egyre feljebb kapaszkodik a tabellán, és már az ötödik pozíciót foglalja el a Serie A-ban. A hét végén a Lazio ellen nyert a Samp, mégpedig idegenben, és a csapat legjobbja a kapus, Antonioli volt, aki többek között egy tizenegyest is hárított.
Maicón (brazil, AS Monaco): A nagyhercegség csapata az idén remek formában futballozik, hiszen 2005-ben eddig mindegyik bajnokiját megnyerte, és a brazil jobbhátvéd, Maicón is megtalálta góllövő cipőjét. A hét végén a Lens ellen egy pazar egyéni akció után talált be távolról, ezen kívül az első gólt az ő szöglete előzte meg - miközben védőmunkájára sem lehetett panasz.René Bolf (cseh, AJ Auxerre): Az auxerre-i csapat felemás hetet zárt, hiszen a ligakupa negyeddöntőjében tizenegyesekkel kikapott a Caentól, majd a bajnokságban ugyanezen gárda ellen nyerni tudott. Bolf már a kupameccsen is csapata egyik legjobbja volt, a hét végén pedig még gólt is fejelt.Craig Moore (ausztrál, Borussia Mönchengladbach): A Gladbach hat új focistát is igazolt a télen annak érdekében, hogy elkerüljön a kieső helyekről a Bundesligában, és a tavaszi szezon első fordulójában éppen egy friss szerzemény bizonyult nyerő embernek. Az ausztrál középhátvéd amellett, hogy remekül irányította a hátsó alakzatot, győztes gólt ért el a Bielefeld ellen.Stefan Blank (német, 1. FC Kaiserslautern): Nem csak a Mönchengladbachnál szerzett gólt egy új igazolás, hanem a Kaiserslauternnél is, amelynek frissen szerződtetett balhátvédje, Blank a Nürnberg ellen talált be. A focista korábban már megfordult az élvonalban, de akkor nem sok vizet zavart, most viszont a jelek szerint meg akar kapaszkodni az elitben.
Joaquín (spanyol, Real Betis): A sevillai együttes ott van a közvetlen élmezőny mögött a Primera Divisiónban, a múlt héten pedig a Numancia ellen aratott magabiztos győzelmet hazai pályán - köszönhetően nagy részben jobbszélsőjének, Joaquínnak. A Chelsea és a Real Madrid által csábított focista két gólpasszt is adott, és cseleivel őrületbe kergette a védőket.Juan Román Riquelme (argentin, Villarreal CF): A kilenc dél-amerikai labdarúgóval is rendelkező Villarreal együttese az idén ellenállhatatlanul szerepel, és a hét végén a bajnoki címvédő Valencia ellen sikerült nyernie. A kulcsfigura szokás szerint az argentin játékmester, Riquelme volt, aki csapata mindhárom találatát szerezte, ami akkor is pazar teljesítmény, ha kétszer tizenegyesből volt eredményes - igaz, az egyik büntetőt kétszer is értékesítenie kellett.Yeste (spanyol, Athletic Bilbao): A hét vége legdrámaibb mérkőzését kétségtelenül a Bilbao és az Osasuna vívta: a pamplonaiak fél órával a lefújás előtt már 3-0-ra vezettek, mégis ők vonultak le vesztesen a pályáról. A baszkok ugyanis Yeste vezérletével innen is fordítani tudtak: a középpályás két találattal vette ki a részét a feltámadásból, és különösen szabadrúgásgólja volt egészen káprázatos.Arjen Robben (holland, Chelsea FC): Míg a szezon elején a Chelsea győzelmeit elsősorban pazar védelmének köszönhette, addig most már a támadó részleg is kiváló teljesítményt nyújt a londoniaknál. A változást elsősorban Robben személyéhez lehet kötni, aki sérüléséből felépülve ellenállhatatlanul futballozik, és a hét végén ennek a Portsmouth látta kárát: a vérbeli szélső egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a londoniak győzelméhez.
Jérémy Menez (francia, Sochaux): A gall labdarúgás valósággal ontja magából a fiatal tehetségeket, és a Ligue egy legújabb sztárja a Sochaux mindössze 18 esztendős támadója, Menez. Az ifjú csatár a hét végén a Girondins Bordeaux ellen pályafutása első mesterhármasát szerezte, és teljesítményére a rendkívül ritkának számító kilences osztályzatot kapta.Matt Moussilou (francia, Lille OSC): A francia pontvadászat rangadóját némi meglepetésre a Lille nyerte meg a címvédő Lyon ellen, és a mérkőzés főhőse a hazaiak 22 éves csatára, Moussliou volt. A támadónak a találkozó nagy részében egyedül kellett megküzdenie a lyoni védőkkel, de feladatát maximálisan ellátta, hiszen kétszer is betalált.