Vágólapra másolva!
A debreceni teremtorna döntőjén ugyan nem vesz részt, ám kedden elkezdi az edzéseket Illés Béla. Az MTK frontemberének ugyanis Garami József, a kék-fehérek szakmai igazgatója extra szabadságot adott, mondván, a csapat legrutinosabb futballistának öthetes felkészülés is elég a tavaszi idény kezdetéig. Illés úgy tervezi, hogy a szezon végén befejezi aktív sportpályafutását, tavasszal pedig Szabó György rekordjának megdöntését tűzte ki maga elé.

- Hiányzott már a labda, vagy megnyújtotta volna még a szabadságot?
- Rám fért a pihenés, hiszen nem vagyok már mai gyerek, viszont a labdától sem tudtam elszakadni, és több kispályás tornán is részt vettem. A szünetben jártunk odahaza Szombathelyen és Sárváron is, a szilvesztert Galyatetőn töltöttük a családdal, azaz sikerült kipihennem magam. Az edzéseket kedden kezdem el, persze, az én koromban már a fokozatosságra is ügyelni kell.

- A teremtornán is részt vesz?
- Nem, mivel még nem vagyok edzésben, így nagy lenne a sérülésveszély. Úgy tervezem, hogy ez lesz az utolsó szezonom, a célom pedig változatlan: szeretném megdönteni Szabó György csúcsát, amihez még nyolc bajnoki mérkőzésen kellene pályára lépnem. Remélem, sikerül majd, mint ahogy az MTK-val is szeretnék a dobogó közelében végezni.

- Amennyiben tényleg a befejezés mellett dönt, mivel szeretne foglalkozni a jövőben?
- Ezt még nem döntöttem el, egyelőre a felkészülésre, majd a bajnokságra akarok koncentrálni. A lényeg, hogy a sérülések kerüljenek el, ebben az esetben a búcsú sem lesz olyan fájdalmas.

Az MTK-val kapcsolatos hír még, hogy a klub kölcsönadta a Pécsnek Lengyel Rolandot, míg Daniel Rednickel közös megegyezéssel szerződést bontott, így a román középpályás szabadon igazolhatóvá vált.

Bánki József