Vágólapra másolva!
Furulyás János elnök szerint a Ferencvárosi Torna Club futballszakosztályát működtető gazdasági társaságnak jelenleg nincs fizetési elmaradása a hatóságok felé, ugyanakkor elismeri, hogy március 31-én egy 150 millió forintos tétel kifizetése válik esedékessé, továbbá, hogy a klub 110 milliós hitelt vett fel a labdarúgóligától, amelynek törlesztésére azonban szintén csak később kell sort keríteni.

Az elmúlt napokban gyakori témává vált a sajtóban a vélt, illetve valós tartozások elemzése, a különböző források más és más összeget tüntetnek fel tényként, ugyanakkor állandósulni látszik az a vélemény, hogy az FTC Rt.-nek hatalmas köztartozásai vannak, és több mint 500 millió forintos adósságával listavezető a hazai első osztályban.

Az egyre gyakoribb becslések kapcsán Furulyás János a következőket mondta: "A sajtóban keringő számok és a tartozásaink mértékéről leírtak, megfogalmazottak köszönő viszonyban sincsenek a tényekkel. Egyesek tudni vélik, hogy több százmilliós köztartozásunk van, ezzel szemben a valóság az, hogy nincs fizetési elmaradásunk a hatóságok felé. Sokan tudni vélik, hogy 500-700 millió forintos a hiányunk. Ezzel szemben az az igazság, hogy van egy 150 millió forintos tartozási tételünk, mely azonban nem most, hanem március 31-én válik esedékessé."

A zöld-fehérek első számú vezetője még hozzátette: jelentős részben a játékosoknak fizetendő járandóságokból áll össze ez a tartozás. "A másik tétel a ligától felvett hitel, ami 110 millió forint, de ennek visszafizetése jelenleg szintén nem esedékes" - tette hozzá.

Furulyás János leszögezte, a Ferencváros, ahogy eddig, úgy a jövőben is igyekszik gazdálkodását a törvényes keretek között a legjobban végezni, egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy a sport számára nem igazán kedvező gazdasági környezetben is lesz megoldás arra, hogy labdarúgóklub sikeres vállalkozásként üzemelhessen.