Vágólapra másolva!
Kaká, a Milan 22 éves brazil támadó középpályását választotta meg a Serie A legjobb futballistájának az olasz labdarúgók szövetsége (Associazione Italiana Calciatori). Kakának rövid idő alatt ez a második komoly elismerése, hiszen előzőleg a liga legjobb idegenlégiósának bizonyult.

A Milant 2003 nyara óta szolgáló 186 centis sztár fej fej melletti küzdelemben előzte meg Francesco Tottit, a Roma olasz csillagát, aki lényegében ugyanazon a poszton (hátravont középcsatár) játszik, mint a fiatal brazil. Ezzel Totti egyszersmind a legjobb olasz futballistának bizonyult.

A legjobb kapus Gianluigi Buffon (Juventus) - akit mellesleg a világ legjobb kapusának is megválasztottak - lett, megelőzve Nelson Didát (Milan) és Angelo Peruzzit (Lazio).

Alberto Gilardino (Parma) a legjobb fiatal labdarúgó, aki egyébiránt egyidős Kakával, Antonio Cassano (Roma) - szintén 22 éves - lett a második, Obafemi Martins (Internazionale) pedig a harmadik. A legjobb védő Paolo Maldini (Milan) lett két klubtársát, Alessandro Nestát és Jaap Stamot megelőzve.

Carlo Ancelottit (Milan) választották a legjobb edzőnek Roberto Mancini (Lazio/Inter) és Cesare Prandelli előtt. A legjobb játékvezető Pierluigi Collina lett, méghozzá hatodik alkalommal.

Ch. Gáll András