Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön hétközi fordulót rendeznek az olasz labdarúgó-bajnokságban, a 22. kör rangadóját Torinóban játsszák, ahol a listavezető Juventus a BL-szereplésre vágyó Sampdoriát fogadja. Az üldözők közül a Milan Messinába látogat, míg az Inter a tök utolsó Atalantát fogadja.

A címvédő AC Milan botlásai révén immár nyolcpontos előnnyel listavezető Juventusra azonban nem vár könnyű feladat, ugyanis az idény egyik meglepetéscsapatát, a dobogós helyezésért harcoló Sampdoriát fogadja.

A két csapat őszi meccsén a Juve Genovában is nyerni tudott 3-0-ra, a Samp viszont már túl van a kezdeti krízisen, s nemcsak az UEFA-kupás, de lassan a BL-szereplést is célba veheti. A hazaiaknál Nedved térdsérülése miatt nem játszhat, Zambrotta és Pessotto sem egészséges, míg a vendégeknél Doni mellett frissen szerződtetett Simone Inzaghi sem szerepelhet. És akkor még nem beszéltünk az eltiltottakról: Blasi, valamint a Flachi, Bettarini kettős sárgái miatt csak a lelátóról szemlélheti a rangadót.

Az utóbbi két bajnokiját elvesztő Milan Messinába látogat, s most már nem hibázhatnak Carlo Ancelotti tanítványai, hiszen ellenkező esetben nagy valószínűséggel lemondhatnak a scudettóról.

A csalódott csapatok rangadóján nem lesz könnyű a Milan dolga: a Messina a hét végén megnehezítette a Roma dolgát is, a szicíliai együttes talán még mindig nem érti, hogy sikerült 2-0-s előnyről kikapni a Stadio Olimpicóban. A Messina eddig mindössze egyszer kapott ki hazai pályán, még október közepén a Leccétől 4-1-re.

A hazaiaknál várhatóan nem játszik sem a portugál középpályás, Jose Mamede, sem Riccardo Zampagna, míg a vendégcsapatban Clarence Seedorf és az ujjtörés miatt újabb hónapra kieső Filippo Inzaghi mellett Andrij Sevcsenko a legnagyobb veszteség.

A dobogó harmadik helyén álló Inter a tök utolsó Atalantát fogadja, természetesen győzelmi esélyekkel, az AS Roma pedig a legjobb csatárát, Bozsinovot Firenzébe eladó Leccébe látogat. A fővárosiaknál viszont bemutatkozhat a Hannovertől frissen szerződtetett portugál Abel Xavier, aki az 1995/1996-os szezonban már játszott a Serie A-ban, akkor a Bari futballistája volt.