Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Sampdoriától a listavezető Juventus a Serie A huszonkettedik fordulójában. A második helyen álló AC Milan három góllal nyert a Messina otthonában, így öt pontra megközelítette a torinóiakat.

Kapo 7. percben kihagyott nagy helyzete után nem igazán találta a ritmust a Juventus, a pontatlan átadások és az támadásokat jellemző ötlettelenség következtében a szokottnál jóval többet akadozott a zebrák csapatjátéka. Fél óra elteltével már fütyült a Delle Alpi közönsége, a 33. percben pedig még ennél is kínosabb helyzetbe kerültek a torinóiak: egy nagy Buffon-védés után a kipattanóból Diana vette be a hazai kaput.

A gól után a Samp az addigiaknál is jobban betömörült a kapuja elé, amivel a Juve nem is tudott mit kezdeni a félidő végéig. A második félidőre aztán változott a kép, a Capello behozta Ibrahimovicot is Trezeguet és Del Piero mellé, amivel kétségkívül felfrissítette csapata támadójátékát. Az 53. percben Trezeguet csúsztatta kevéssel mellé a Ibrahimovic beadását, majd pár pillanat múlva már svéd csatár emelkedett, ám hajszálnyival az ő fejese is célt tévesztett.

A következő percekben futószalagon dolgozta ki helyzeteit a Juve: Blasi, majd Del Piero lőtt, Ibrahimovic okosan bólintott, de Antonioli jóvoltából kibírták a nyomást a genovaiak. A vendégkapus legnagyobb pillanata azonban a 71. percben jött el, amikor is Ibrahimovic 7 méterről leadott löketét hárította hatalmas bravúrral.

A Juve persze nem adta fel, de képtelen volt változtatni az eredményen, így begyűjtötte harmadik vereségét a szezonban, előnye pedig öt pontra olvadt a tabella élén. A Milan ugyanis nem érezte meg Sevcsenko hiányát, és az elmúlt két bajnoki vereség után 4-1-re győzött a Messina otthonában. Az Inter a San Siróban egyetlen góllal verte a sereghajtó Atalantát, az Udinese hárommal a Chievót, míg az AS Roma csak az egyik pontot tudta elhozni Leccéből.

Serie A, 22. forduló:
Fiorentina - Palermo 1-2 (0-0)
gól:
Miccoli (71.), illetve Toni (58.), Gonzales (69.)

Internazionale - Atalanta 1-0 (1-0)
gól:
Martins (33.)

Juventus - Sampdoria 0-1 (0-1)
gól:
Diana (33.)

SS Lazio - Brescia 0-0

Lecce - AS Roma 1-1 (0-0)
gól:
Vucinic (79.), illetve Giacomazzi (49., öngól)
kiállítva: Ledesma (69., Lecce)

Livorno - Reggina 1-1 (0-1)
gól:
Vidigal (84.), illetve Paredes (14.)

Messina - AC Milan 1-4 (1-2)
gól:
Zampagna (30.), illetve Crespo (9., 64.), Tomasson (18., 90.)

Siena - Cagliari 2-2 (2-0)
gól:
Chiesa (4.), Flo (37.), illetve Lopez (58.), Bianchi (84.)
kiállítva: Pasquale (57.), illetve Lopez (65.)

Udinese - Chievo 3-0 (0-0)
gól:
Jankulovski (47.), Moro (52., öngól), Iaquinta (82.)