Vágólapra másolva!
Zsinórban nyolcadik meccsén nem kapott gólt a Chelsea a Premier League-ben, a londoniak Blackburnben elért 1-0-s sikere pedig azt jelenti, hogy immáron 11 pont az előnye Abramovics legényeinek a tabellán a második helyezett Manchester United előtt. Ismét nyert az Everton, újabb vereségével pedig mind nehezebb helyzetbe kerül a Southampton.

Damien Duff visszatért. A villámléptű ír szélső pályára lépése ennek ellenére nem okozott felhőtlen boldogságot a Blackburn-szurkolók körében, hiszen egykori kedvencük immáron a Chelsea szerelésében érkezett az Ewood Parkba, a Rovers elleni bajnoki összecsapásra.

Mark Hughes, a hazaiak menedzsere a találkozó előtt elismeréssel adózott a Mourinho-csapat idei szereplésének, azonban a walesi szakember kifejtette: elképzelhetetlennek tartja, hogy a londoni Kékek hullámvölgy nélkül teljesítsék az egész szezont, és abbéli reményének adott hangot, hogy talán szerda este, pont Dickovék ellen jön el a Chelsea bukásának pillanata.

Nos, a hazaiak számára pocsékul indult a mérkőzés, hiszen a Robben már az ötödik percben megszerezte a vezetést a látogatóknak, miután ballábas lövésének a hóna alatt engedett utat Brad Friedel, a Blackburn - remeklésével egyébként eddig sok bajnoki pontot hozó - amerikai kapusa. A holland válogatott csatár sokáig nem örülhetett góljának, hiszen sérülés miatt a 12. percben le kellett cserélni, helyére a Chelsea-ben 50. Premier League-meccsét játszó Joe Cole állt.

A bekapott gól után összeszedte magát a Rovers, igyekezett átvenni a mérkőzés irányítását, és a walesi védekező középpályás, Robbie Savage révén több alkalommal is veszélyeztette a vendégkaput. A legnagyobb egyenlítési lehetőséget a 34. percben puskázta el a Blackburn, ekkor a Savage buktatásáért megítélt, és Dickov által elvégzett tizenegyest Petr Cech hárította.

A félidő hajrája a futball helyett inkább a kakaskodásról szólt: Dickov több alkalommal is alattomos faultokkal provokálta a vendégjátékosokat, akik közül a válogatott középhátvéd, John Terry próbált a legvehemensebben elégtételt venni, Rennie játékvezető viszont nagy nyugalommal, lapok nélkül igyekezett megfékezni az indulatokat.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: kevés futball, sok balhé, lankadatlan Dickov-Terry párosmeccs (immáron mindkét küzdő fél részére egy-egy alaposan kiérdemelt sárga lappal).

Ahogyan telt-múlt az idő, teljesen leült az összecsapás, a Chelsea nem akart, a Blackburn pedig nem tudott többet focizni, így szép lassan unalomba fulladt a meccs. A vége 0-1, amivel a Chelsea újabb lépést tett a bajnoki cím felé, a Blackburn továbbra sem tud eltávolodni a veszélyes zónából.

A Birmingham Cityben góllal - és győztes meccsen - mutatkozott be a Deportól frissiben igazolt uruguayi válogatott támadó, Walter Pandiani, míg a Fulham az utolsó pillanatban mentett pontot az Aston Villa ellen.

Két csatárfenomén, Fowler és Shearer góljai jelentették a pontosztozkodást a Manchester City-Newcastle összecsapáson, míg az Everton a Norwich elleni sikerrel tartja a lépést a vezető hármassal.

Premier League, 25. forduló:
Blackburn - Chelsea 0-1 (0-1)
gól:
Robben (5.)

Fulham - Aston Villa 1-1 (0-0)
gól:
Clark (90.), illetve Angel (55.)

Manchester City - Newcastle 1-1 (0-1)
gól:
Fowler (49., 11-esből), illetve Shearer (9.)

Birmingham City - Southampton 2-1 (2-0)
gól:
Pandiani (12.), Blake (41., 11-esből), illetve Henri Camara (52.)

Everton - Norwich 1-0 (0-0)
gól:
D. Ferguson (78.)